- -
UPV
 

Exportant l’ecosistema emprenedor

La UPV participa en un projecte Erasmus+ per a crear incubadores de projectes en vuit universitats de Bielorússia, Armènia, Geòrgia i el Kazakhstan

[ 06/11/2019 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) ha participat en el programa InnoCENS, un projecte de la Unió Europea emmarcat en el pla Erasmus+ i que durant els darrers tres anys ha permès exportar el seu model emprenedor a països on la transferència i la implantació tecnològica estan en fase de desenvolupament, com ara Bielorússia, Armènia, Geòrgia i el Kazakhstan.


El programa de centres d'innovació InnoCENS ha establit centres d'emprenedoria associats a vuit universitats, a fi de desenvolupar projectes de base tecnològica i innovadora allà on les fonts de finançament i les incubadores encara són escasses. A més, el programa, liderat per l'Institut Reial de Tecnologia d'Estocolm (KTH, Suècia), ha aplegat un total de 19 socis, entre entitats públiques i privades dels quatre països, universitats com la de Ciències Aplicades de Turku (Finlàndia), centres tecnològics i ministeris, entre d'altres.


Un projecte en tres fases


El projecte InnoCENS, que s'inicià a la fi del 2016 a Erevan (Armènia), s'ha desenvolupat en tres fases. Durant el primer any es va formar els professionals que posteriorment es van convertir en mentors del programa. La UPV va impartir tallers i programes formatius basats en els més de 25 anys d'experiència que atresora IDEES, la unitat d'emprenedoria de la UPV.


La segona fase del projecte va consistir en la creació de sis entitats pròpies d'emprenedoria en universitats d'Armènia, Geòrgia i el Kazakhstan. Amb aquest objectiu es van visitar abans els centres d'innovació suecs i finlandesos. A partir dels models existents, es va decidir l'equipament, la planificació d'activitats i l'elaboració de programes d'acció, formació i desenvolupament.


Finalment, es va preparar equips d'alumnes de les vuit universitats perquè desenvoluparen una idea emprenedora a través d'una competició la fase final de la qual va tenir lloc a València. Els vuit finalistes van ser avaluats en funció de la novetat del model de negoci que presentaven, el seu potencial en el mercat, l'impacte social i la qualitat del pla de negocis.


El programa pretén ara consolidar els centres oberts i convertir-los en unitats d'emprenedoria permanents, amb el compromís ja tancat de mantenir-ne l'activitat com a mínim durant els dos pròxims anys.


Notícies destacades


Setciències Setciències
Nous capítols del programa de divulgació científica per als més menuts produït per UPV TV
En l'elit universitària internacional En l'elit universitària internacional
'Nature' situa la Universitat Politècnica de València entre les cent millors universitats joves del món
10 noves empreses emergents 10 noves empreses emergents
StartUPV continua incorporant talent al seu ecosistema emprenedor
Del 16 d'octubre al 21 de novembre Del 16 d'octubre al 21 de novembre
La UPV exposa "ANCA. Una experiència de creació col·lectiva 1989-1994"
Accions Marie Sklodowska-Curie Accions Marie Sklodowska-Curie
S'obri la convocatòria d'Innovative Training Networks. 530 milions en beques dirigides a la formació inicial de personal investigador a l'estranger
Projecte Dieper Projecte Dieper
La UPV participa en el desenvolupament d'un nou motor de baix consum i alta eficiència que redueix més d'un 80% l'emissió de partícules contaminants

EMAS upv