- -
UPV
 

Exportant l’ecosistema emprenedor

La UPV participa en un projecte Erasmus+ per a crear incubadores de projectes en vuit universitats de Bielorússia, Armènia, Geòrgia i el Kazakhstan

[ 06/11/2019 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) ha participat en el programa InnoCENS, un projecte de la Unió Europea emmarcat en el pla Erasmus+ i que durant els darrers tres anys ha permès exportar el seu model emprenedor a països on la transferència i la implantació tecnològica estan en fase de desenvolupament, com ara Bielorússia, Armènia, Geòrgia i el Kazakhstan.


El programa de centres d'innovació InnoCENS ha establit centres d'emprenedoria associats a vuit universitats, a fi de desenvolupar projectes de base tecnològica i innovadora allà on les fonts de finançament i les incubadores encara són escasses. A més, el programa, liderat per l'Institut Reial de Tecnologia d'Estocolm (KTH, Suècia), ha aplegat un total de 19 socis, entre entitats públiques i privades dels quatre països, universitats com la de Ciències Aplicades de Turku (Finlàndia), centres tecnològics i ministeris, entre d'altres.


Un projecte en tres fases


El projecte InnoCENS, que s'inicià a la fi del 2016 a Erevan (Armènia), s'ha desenvolupat en tres fases. Durant el primer any es va formar els professionals que posteriorment es van convertir en mentors del programa. La UPV va impartir tallers i programes formatius basats en els més de 25 anys d'experiència que atresora IDEES, la unitat d'emprenedoria de la UPV.


La segona fase del projecte va consistir en la creació de sis entitats pròpies d'emprenedoria en universitats d'Armènia, Geòrgia i el Kazakhstan. Amb aquest objectiu es van visitar abans els centres d'innovació suecs i finlandesos. A partir dels models existents, es va decidir l'equipament, la planificació d'activitats i l'elaboració de programes d'acció, formació i desenvolupament.


Finalment, es va preparar equips d'alumnes de les vuit universitats perquè desenvoluparen una idea emprenedora a través d'una competició la fase final de la qual va tenir lloc a València. Els vuit finalistes van ser avaluats en funció de la novetat del model de negoci que presentaven, el seu potencial en el mercat, l'impacte social i la qualitat del pla de negocis.


El programa pretén ara consolidar els centres oberts i convertir-los en unitats d'emprenedoria permanents, amb el compromís ja tancat de mantenir-ne l'activitat com a mínim durant els dos pròxims anys.


Notícies destacades


DataPorts DataPorts
La UPV, clave en el proyecto europeo que vertebrará digitalmente los puertos marítimos del futuro
Observatorio Vivienda UPV Observatorio Vivienda UPV
El precio de la vivienda nueva aumentará alrededor de un 5% en 2020 y se consolida la construcción de edificios para alquiler
PESEDIA PESEDIA
¿Quieres conocer cómo usar correctamente las redes sociales protegiendo tu privacidad? VRAIN-UPV te ayuda a hacerlo
Cohors Cohors
El diseño de Angélica Matallana y Mª Elisa Palacios se impone y será el stand de TAU en CERSAIE 2020 (Bolonia, Italia)
Aquest curs, 1.855 alumnes Aquest curs, 1.855 alumnes
D'Austràlia, Suïssa, el Canadà, Singapur, el Japó..., la UPV dona la benvinguda al seu estudiantat d'intercanvi per a aquest segon quadrimestre
IV Premi de Ciències Socials Vicent Castell i Llàcer IV Premi de Ciències Socials Vicent Castell i Llàcer
Joaqui García Sentamans, graduada en Enginyeria d'Edificació i Màster en Conservació del Patrimoni Arquitectònic per la UPV, guanyadora

EMAS upv