- -
UPV
 

Doctors 'honoris causa'

Luis Palmero i José Ramón Albiol, reconeguts per l'Odessa State Academy of Civil Engineering and Architecture

[ 31/10/2019 ]

Luis Palmero Iglesias i José Ramón Albiol Ibáñez, professors de la Universitat Politècnica de València (UPV), han sigut nomenats doctors honoris causa per l'Odessa State Academy of Civil Engineering and Architecture en reconeixement "a la seua destacada contribució al desenvolupament" de la mateixa institució acadèmica, universitat fundada el 1930 i, sens dubte, una de les més prestigioses d'Ucraïna.

En l'acte d'investidura, van estar presents el rector de l'Odessa State Academy of Civil Engineering and Architecture, Anatoly Kovrov; els membres del seu equip rectoral; el rector de la Universitat de Prydniprovska SHEI, Mykola Savytskyi; el vicealcalde de la ciutat d'Odessa, que va ser l'encarregat de fer lliurament dels esments, i el cap del Gabinet del Rector de la UPV, Juan Miguel Martínez Rubio, que va destacar en el seu discurs "el treball realitzat i l'excel·lent col·laboració entre totes dues universitats".

Palmero, expert en el patrimoni arquitectònic d'Odessa
Luis Palmero Iglesias és professor del Departament de Construccions Arquitectòniques i responsable de les assignatures Introducció a la Construcció (a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura, ETSA-UPV), i Construcció I (a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria d'Edificació, ETSEE-UPV).

A més, imparteix classe en el Màster Universitari en Edificació i en el MU en Arquitectura Avançada, Paisatgisme, Urbanisme i Disseny de la UPV, i des del 2013, ha fomentat l'intercanvi acadèmic, tant a nivell docent com investigador, entre la UPV i l'Odessa State Academy of Civil Engineering and Architecture.

Així mateix, Palmero ha estudiat el patrimoni arquitectònic d'Odessa, especialment les influències espanyoles i italianes que presenten alguns dels seus edificis, amb l'objectiu que la UNESCO els incloga en la sua llista de centres històrics. Finalment, cal destacar que en qualitat d'editor cap de la revista Vitruvi, International Journal of Architectural Technology and Sustainability, el professor de la UPV ha publicat nombrosos articles sobre el patrimoni històric i constructiu del centre de la ciutat ucraïnesa.

Albiol, gestor, investigador i col·laborador actiu amb Hyperloop UPV i Azalea
Per part seua, José Ramón Albiol Ibáñez és professor contractat doctor del Departament de Construccions Arquitectòniques de la UPV, i realitza la seua activitat docent a l'ETSEE de la UPV en qualitat de responsable de les assignatures Execució d'Obres (del Grau en Arquitectura Tècnica) i Tecnologia Constructiva (del Màster Universitari en Edificació).

Albiol és subdirector de Relacions Internacionals, Programes d'Intercanvi, Comunicació i Emprenedoria de l'ETSEE de la UPV. Així mateix, dirigeix el Saló Tecnològic de la Construcció EXCO; és comissari internacional de l'exposició itinerant "Research in Building Engineering", i col·labora activament amb Generació Espontània dins dels projectes Hyperloop UPV i Azalea.

En el camp de la investigació, Albiol participa amb quatre equips de la UPV en els àmbits de formigons especials, compòsits, estructures i materials avançats. Fruit d'això, s'han desenvolupat dues patents i tres més estan en procés de concessió.

L'Exposició itinerant internacional EXCO 19, inaugurada a Ucraïna
Coincidint amb el lliurament d'aquesta distinció, es va inaugurar a Ucraïna l'exposició itinerant internacional EXCO 19, realitzada amb nombroses aportacions del personal investigador ucraïnès. La mostra està promoguda per l'ETSEE de la UPV i compta amb la col·laboració de 48 universitats.


Notícies destacades


Setciències Setciències
Nous capítols del programa de divulgació científica per als més menuts produït per UPV TV
En l'elit universitària internacional En l'elit universitària internacional
'Nature' situa la Universitat Politècnica de València entre les cent millors universitats joves del món
10 noves empreses emergents 10 noves empreses emergents
StartUPV continua incorporant talent al seu ecosistema emprenedor
Del 16 d'octubre al 21 de novembre Del 16 d'octubre al 21 de novembre
La UPV exposa "ANCA. Una experiència de creació col·lectiva 1989-1994"
Accions Marie Sklodowska-Curie Accions Marie Sklodowska-Curie
S'obri la convocatòria d'Innovative Training Networks. 530 milions en beques dirigides a la formació inicial de personal investigador a l'estranger
Projecte Dieper Projecte Dieper
La UPV participa en el desenvolupament d'un nou motor de baix consum i alta eficiència que redueix més d'un 80% l'emissió de partícules contaminants

EMAS upv