- -
UPV
 

El temps s'esgota

La UPV organitza Boosting Transformation Pathways, una conferència internacional per a impulsar respostes sobre la urgència climàtica

[ 04/09/2019 ]

Pujada de temperatures, desaparició de la massa de gel als pols, augment del nivell del mar, inundacions, sequeres, incendis, desbordament de rius i llacs... Aquestes, lamentablement ben conegudes, són només algunes de les conseqüències del canvi climàtic, una alerta mundial que amenaça greument la supervivència de les espècies del planeta.


La capacitat per a reaccionar-hi és cada vegada més petita, i per això, la Universitat Politècnica de València (UPV), conscient de la dimensió i urgència del problema, vol incidir en la necessitat de fer-hi front. Sense ambages.


L'objectiu de la UPV: impulsar respostes


Per a fer-hi front, la UPV, com a universitat tecnològica líder a Espanya i posseïdora d'una clara vocació de col·laboració amb el sector privat, pretén donar suport a l'esforç global generant una conscienciació que impulse respostes en el seu àmbit d'influència.


Amb aquest objectiu, la institució que actualment dirigeix Francisco Mora organitza Boosting Transformation Pathways (Impulsant vies de transformació), una conferència de reflexió internacional que tindrà lloc els dies 18 i 19 de novembre al campus de Vera per a debatre sobre la magnitud, complexitat i urgència de l'assumpte, i de la qual han de sorgir contactes i iniciatives de col·laboració publicoprivades.


Nous models productius, grans recursos financers i altres necessitats


Frenar el problema, en la mesura que siga possible, requereix un canvi en els models de producció i consum, la mobilització de grans recursos financers, i el desplegament massiu de projectes basats en coneixements existents, així com el desenvolupament i l'aplicació de noves tecnologies.


En aquesta línia, la trobada mostrarà, amb un abast mundial, la investigació que es desenvolupa a la UPV en el marc de l'acció pel clima, un àmbit en el qual es concentrarà el 25% del pressupost de la Unió Europea (UE) i el 35% del destinat a actuacions d'investigació, desenvolupament i innovació (R+D+I) durant la dècada vinent.


Al seu torn, la conferència facilitarà la comprensió global de les polítiques d'adaptació i mitigació que, amb creixent intensitat, s'estan dissenyant per a intentar solucionar el problema; de la transformació que aquestes polítiques provocaran en els patrons de producció i consum; dels recursos i instruments públics que es dedicaran per a impulsar-la, i de la reacció que haurà de produir-se a nivell empresarial per a adaptar-se a les noves regles del joc.


Tota una xarxa UPV, unida, contra el canvi climàtic


Boosting Transformation Pathways s'emmarca en la recentment aprovada estratègia de posicionament de la UPV entorn dels Objectius de desenvolupament sostenible, i està impulsada des del Vicerectorat d'Investigació, Innovació i Transferència, en coordinació amb el Vicerectorat de Responsabilitat Social i Cooperació, l'Àrea de Medi Ambient, l'Escola de Doctorat i el programa Generació Espontània.


A més, s'ha dissenyat un procés participatiu en el qual han col·laborat més de 30 investigadors i una quinzena d'estructures d'investigació de la UPV, i que disposa de finançament de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE). Units, totes i tots, per a afrontar el canvi climàtic.


Més informació:


Fundació Ciutat Politècnica de la Innovació


Adrián Escardino Malva


adescar@upv.es


Notícies destacades


La teua millor aliada La teua millor aliada
Localitza aules, consulta horaris, qualificacions i molt més amb l'app Alumnat UPV
Rodat a la UPV Rodat a la UPV
Ja pots veure, ací, Atrapada, el nou curt de Jesús Díez Pérez, conegut pels treballs en 'Avengers', 'La guerra del planeta dels simis' i 'Jurassic World'
ARWU 2019 ARWU 2019
El rànquing de Xangai certifica un any més que la UPV continua sent la millor politècnica d'Espanya
Beca Fulbright Beca Fulbright
Cristina Crespo, una brillant alumna de la UPV, compleix el seu somni de continuar els estudis a Califòrnia-Berkeley
Azalea conquista Europa Azalea conquista Europa
La barraca sostenible de la UPV corona el Solar Decathlon amb el primer premi en Arquitectura
Premi Joves Investigadors Informàtics SCIE Premi Joves Investigadors Informàtics SCIE
Patricia Pons: "S'està perdent talent per estereotips que han de trencar-se"

EMAS upv