- -
UPV
 

Especial Azalea - Dia 1

Com és possible construir en dues setmanes una casa amb totes les comoditats i únicament proveïda amb energia solar? Coneix els secrets de la barraca sostenible que sorprèn a Europa

[ 22/07/2019 ]

Dilluns. 10 del matí. El jurat d'Integració en el barri i Impacte social accedeix a la barraca sostenible d'Azalea, l'equip de Generació Espontània de la Universitat Politècnica de València (UPV) que, ara mateix, competeix amb els projectes universitaris més potents de l'àmbit, a nivell continental, en la Solar Decathlon Europe 2019 (SDE 2019).


L'equip de la UPV és el primer a sotmetre's a examen, i l'expectació generada per l'estructura valenciana en la competició és màxima. "Ací els costa entendre, per exemple, la terrassa a l'aire lliure", afirma Ana Martínez, "però nosaltres hem apostat per la integració al nostre entorn. El que és segur és que ningú presentarà un edifici com el nostre. Ara, falta per veure si l'impacte provocat juga al nostre favor o en la nostra contra". Hi ha nervis.


Pendents de la próxima decisió del jurat...


Al costat d'Ana, Carmen Mullor i María Vázquez són les encarregades d'explicar el projecte en aquesta categoria. En teoria, disposen de 20 minutos abans dels 10 reservats a les preguntes dels avaluadors, però aquests tenen tantes... que les xiques d'Azalea es veuen obligades a variar el guió.


"En aquest cas, 30 minuts s'han quedat curts", evidència Carmen. "Encara sort que el vídeo ajuda a visualitzar bona part de tot el treball que hi ha darrere". La sensació és de satisfacció combinada amb el lògic respecte a la decisió final dels jutges després d'avaluar a la resta de competidors.


Demà dimarts, a les 17 hores, es coneixerà el seu veredicte, important en la lluita pel podi que continua mantenint Azalea UPV amb Inhabit (França), Over4 (Romania) i The Mobble (Bèlgica).


Immersos en els passive days


Mentrestant, la resta de l'equip treballa a preparar la resta de presentacions davant el jurat... i a arreglar els inconvenients que van sorgint, com la fallada elèctrica que Marc Escrig i Rodrigo Fernández han resolt a primera hora del matí.


Avui i demà, a més, són els passive days, dos dies en què tots els habitatges participants han de romandre tancats al públic i sense cicles termodinàmics -els tours als visitants es realitzen al voltant d'aquestos-, cercant aconseguir i/o mantenir-los en condicions de confort, i puntuant, lògicament, en cas d'aconseguir-ho.


No obstant això, perquè tot aquell que vulga conèixer els secrets de la barraca sostenible que està sorprenent en la Solar Decathlon puga fer-ho, l'equip d'Azalea UPV ha preparat un tour virtual especial. Per a vosaltres.


María (Nebot) i Rubén (Moya) us obrin les portes de la seua casa...


Més informació

Notícies destacades


Nou sistema per al diagnòstic de COVID-19 Nou sistema per al diagnòstic de COVID-19
El sistema ideat per personal investigador de l'IDM-UPV està ja llest per als assajos en mostres clíniques
Eleccions a rector/a 2021 Eleccions a rector/a 2021
El Consell de Govern de la UPV ha aprovat el calendari electoral
Nous graus i dobles graus Nous graus i dobles graus
S'oferiran 5.035 places en preinscripció, la qual cosa suposa un augment de 385 places respecte al curs anterior (un 8,3% més)
A prueba de ataques de ordenadores cuánticos A prueba de ataques de ordenadores cuánticos
La UPV ayuda a desarrollar protocolos criptográficos que garanticen la máxima seguridad en las comunicaciones
Jose Bonafont, Premi Talent Jove Jose Bonafont, Premi Talent Jove
Màster en Biotecnologia Mèdica, investiga el tractament de malalties genètiques a través de l'edició genòmica
Dones de ciència Dones de ciència
Mae Jemison protagoniza un nuevo mural del proyecto de la UPV y Las Naves, situado en el CEIP Torrefiel de València

EMAS upv