- -
UPV
 

Del 20 al 26 de maig

La UPV celebra, en el marc de la commemoració del seu 50 aniversari, la seua Setmana del Compromís Social, amb exposicions, fòrums, concerts i molt més

[ 16/05/2019 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) celebra, en el marc de la commemoració del seu 50 aniversari, la Setmana del Compromís Social, que tindrà lloc del 20 al 26 de maig, amb un programa que té com a objectiu fomentar els seus valors a través de la cultura, la innovació i l'organització de presentacions, fòrums i trobades al campus de Vera (València).


Exposicions i fòrums


Les activitats començaran el dilluns 20 de maig amb la inauguració de les exposicions "Escola d'estiu: la seua història", "Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps" i "Dones Valencianes que han fet història". La primera podrà ser visitada al jardí de Rectorat, mentre que les dos següents se situaran en el vestíbul de la Biblioteca central.


El dimarts 21, a partir de les 10 h, tindrà lloc, al Paranimf de l'edifici del Rectorat de la Universitat, el I Fòrum d'Innovació Social de la UPV. La jornada inclourà diverses conferències i una taula redona, en la qual participaran experts en innovació social com ara Javier Ibañez, director tècnic del centre d'innovació Las Naves, o Sergio Belda, tècnic superior d'investigació de l'Institut de Gestió de la Innovació i del Coneixement (UPV-CSIC).


Reconeixement del paper de la dona


L'endemà (17 h), se celebrarà -també al Rectorat- l'acte Pioneres UPV, a través del qual la comunitat universitària reconeixerà les primeres alumnes i companyes que van obrir pas a la incorporació de la dona a la universitat i van contribuir a formar la UPV del segle XXI.


Concerts i trobades


El mateix dimecres 22, també a partir de les 17 h, arribarà el torn del Concert de les Corals Sènior de les universitats públiques valencianes, que tindrà lloc al Paranimf del Rectorat.


Seguint el programa, el dijous 23 de maig, la sala d'actes de l'edifici Nexus acollirà, a les 20 h, el concert de La Fúmiga, organitzat amb motiu de la coincidència entre el 50 aniversari de la UPV i 25 del Servei de Promoció i Normalització Lingüística (SPNL-UPV). La Fúmiga, icona del fenomen de traslladar agrupacions formades per instruments de vent i percussió del carrer a l'escenari, oferirà un repàs al panorama musical actual en valencià a partir de la seua particular combinació de música de banda i alternativa.


El viernes 24, a las 10:30 h de la mañana, se llevará a cabo el Encuentro de Proyectos y Prácticas de Cooperación al Desarrollo, mientras que, a las 19 h, tendrá lugar el I Encuentro Experiencias Escola d'Estiu. Tots dos esdeveniments tindran com a ubicació la sala d'actes de l'edifici Nexus.


Por último, el broche a esta Semana lo pondrá el sábado la celebración, con la colaboración de l'Escola d'Estiu, del Día Alumni 2019. Sorpreses, xarrades, treball en xarxa i jocs tindran lloc a partir de les 11 h en una jornada familiar que reunirà tots aquells antics Alumni que hi vulguen acudir.


Notícies destacades


Graus amb vacants al setembre Graus amb vacants al setembre
Turisme, Ciències Ambientals, i Conservació i Restauració de Béns Culturals encara ofereixen places
HUME - Hub de Museologia Experimental HUME - Hub de Museologia Experimental
La UPV crea una plataforma que servirà per a investigar i assessorar museus i empreses sobre les noves tecnologies
Tresors de la UPV Tresors de la UPV
Antonio Alcaraz, dues vegades premi nacional, manté viva la impressió amb tipus mòbils en el seu particular santuari de la història de la impremta
Exposició "Cultura i canvi tecnològic: patrimoni UPV" Exposició "Cultura i canvi tecnològic: patrimoni UPV"
Convida a reflexionar sobre els conflictes generats per l'avanç tecnològic i es podrà visitar fins al 27 d'octubre en l'Espai n-1 de la Biblioteca General
ARWU 2023 ARWU 2023
El rànquing de Xangai reafirma un any més la UPV com a millor politècnica d'Espanya
Obertura de curs 23-24 Obertura de curs 23-24
La UPV sol·licita un Pla Pluriennal de Finançament (PPF) que diferencie a l'única universitat tecnològica de la Comunitat ValencianaEMAS upv