- -
UPV
 

Premis Sapiens

El catedràtic Vicente Botti Navarro i el graduat Carles Torró Segura, guardonats pel COEICV en la Setmana Informàtica 2019

[ 06/05/2019 ]

Vicente Botti Navarro, doctor en Informàtica, catedràtic de la Universitat Politècnica de València (UPV) i fundador del Grup d'Investigació en Tecnologia Informàtica i Intel·ligència Artificial (GTI-IA) de la UPV, i Carles Torró Segura, alumne de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Informàtica (ETSEI-UPV), han sigut guardonats pel Col·legi Oficial d'Enginyeria Informàtica de la Comunitat Valenciana (COEICV) amb sengles Premis Sapiens.

Lliurats a l'Oceanogràfic de València en el marc de la celebració de la Setmana Informàtica 2019, els citats guardons es lliuren, amb caràcter anual, per a reconèixer la labor realitzada en el sector de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) per professionals, empreses i administracions.

L'acte de lliurament dels premis de la present edició, realitzat sota el lema "Impulsant el mercat digital a València i Alacant", ha comptat amb la participació del conseller d'Hisenda i Model Econòmic de la Generalitat Valenciana, Vicent Soler; el diputat delegat d'Informàtica i Desenvolupament de l'Administració Electrònica de la Diputació de València, Iván Martí; el president del Consell General de Col·legis d'Enginyeria Informàtica d'Espanya, Juan Pablo Peñarrubia; el president del Col·legi d'Enginyeria Informàtica de la Comunitat Valenciana, Alejandro Blasco, i el vicepresident del COEICV, Julián del Valle; entre altres personalitats polítiques, empresarials i del sector de les TIC.


A més de Botti, guardonat amb el Premi Sapiens Acadèmic, i Torró, Premi Sapiens Projecte Final de Carrera, també han sigut reconeguts en aquesta edició Carmen Ferrer Ripollés (Sapiens Professional), l'empresa Encamina (Sapiens Empresa) i el projecte Registre interinstitucional d'actes delegats d'Everis (Sapiens Projecte).

Botti, una eminència en el sector


El professor Botti és una autèntica eminència del sector i un dels pioners en el camp de la intel·ligència artificial, els sistemes multiagent i les tecnologies de l'acord (AT) a Espanya i Europa. Fundador del GTI-IA de la UPV el 1990, Vicente Botti ha realitzat valuoses contribucions científiques en els àmbits dels sistemes intel·ligents de fabricació, agents autònoms, sistemes multiagent, tecnologies de l'acord, simulació social basada en agents, agents emocionals i intel·ligència artificial en temps real.


A més, el catedràtic de la UPV va ser guardonat amb el Premi d'Investigació Associació Espanyola d'Intel·ligència Artificial 2005; és fellow de l'Associació Europea d'Intel·ligència Artificial des de 2017, i va obtenir el Premi Nacional d'Informàtica 2018 José García Santesmases de la Societat Científica Informàtica d'Espanya (SCIE).


El treball de Torró, de caràcter global


Per part seua, Carles Torró ha obtingut el Premi Sapiens al Projecte Final de Màster pel projecte Sistema de gestió i anàlisi estratègica de les competències transversals en Enginyeria Informàtica, tutoritzat per José Luis Poza i José Alberto Conejero, contextualitzat dins d'un projecte europeu Erasmus+ liderat per l'ETSINF-UPV, CoSki 21, presentat davant els socis de cinc països més (Finlàndia, Holanda, Portugal, Àustria i Eslovènia) i l'objectiu del qual és estudiar les competències transversals necessàries per als professionals del segle XXI per a implementar les eines informàtiques que permeten organitzar aquestes competències adequant-se al context de treball de cada empresa.


Tant el tribunal com els socis del projecte europeu han valorat la professionalitat d'aquest treball, realitzat utilitzant com a base la Norma tècnica per a la realització de la documentació de projectes en enginyeria informàtica (CCEI-N2016-02).


Notícies destacades


10 noves empreses emergents 10 noves empreses emergents
StartUPV continua incorporant talent al seu ecosistema emprenedor
Del 16 d'octubre al 21 de novembre Del 16 d'octubre al 21 de novembre
La UPV exposa "ANCA. Una experiència de creació col·lectiva 1989-1994"
Accions Marie Sklodowska-Curie Accions Marie Sklodowska-Curie
S'obri la convocatòria d'Innovative Training Networks. 530 milions en beques dirigides a la formació inicial de personal investigador a l'estranger
Projecte Dieper Projecte Dieper
La UPV participa en el desenvolupament d'un nou motor de baix consum i alta eficiència que redueix més d'un 80% l'emissió de partícules contaminants
Actriu... i investigadora clau per a les comunicacions sense fil Actriu... i investigadora clau per a les comunicacions sense fil
El mural dedicat a Hedy Lamarr tanca amb brillantor el projecte Murals Interactius Dones de Ciència
Class Central Ranking Class Central Ranking
Tres MOOC de la UPV (Basic Spanish 2: One Step Further; Excel: fonaments i eines, i Introducció a la inversió borsària), entre els 100 millors del món

EMAS upv