- -
UPV
 

Ja és 12è a nivell mundial

L'FSUPV Team prossegueix el seu ascens meteòric: tercer millor equip europeu i únic espanyol de combustió dins dels 200 millors internacionals

[ 25/02/2019 ]

L'FSUPV Team, l'equip de Formula Student (certamen dirigit a estudiants d'universitats de tot el món que promou l'excel·lència en l'enginyeria, i on l'alumnat dissenya, construeix i desenvolupa un monoplaça) de la Universitat Politècnica de València (UPV), prossegueix el seu ascens imparable.

No en va, segons la recent actualització del rànquing mundial, ocupa ja la 12a posició, sent el tercer millor equip europeu i l'únic espanyol de combustió dins dels 200 més destacats a nivell internacional.

"Són dades que crèiem impossibles d'aconseguir fa cinc anys, quan l'equip va començar a dissenyar el primer cotxe", comenta Víctor Forner, coordinador de l'FSUPV, "però amb cada nou prototip, anàvem descobrint que érem capaços, any rere any, de posar en pista un cotxe cada vegada millor".

El 2019 vol participar en les quatre proves més importants d'Europa

Ja la idea és no detenir-se. No en va, enguany, l'FSUPV té la intenció de participar en les quatre competicions més importants d'Europa: Est, Àustria, Alemanya i Espanya. En cadascuna, "l'objectiu és continuar avançant, demostrant que un equip jove, però ben coordinat, és capaç de conquistar els llocs més alts".

Això no hauria sigut possible "sense el suport rebut per part de la UPV, a la qual volem donar-li les gràcies, així com als patrocinadors, família i amistats", afig.

Formula Student: 120 equips del món competint en vuit proves amb els seus monoplaces

Formula Student és una competició que posa a prova la capacitat dels equips fora de la pista (atenent l'organització, el pla de viabilitat i el disseny del prototip) i dins d'aquesta (mesurant aspectes fonamentals per a un monoplaça). En l'actualitat, participen més de 120 equips de tot el món.

En total, Formula Student es compon de vuit proves, tres estàtiques (on el cotxe no ix a pista) i les cinc restants dinàmiques, és a dir, en circuit. Cadascuna aporta punts a la classificació general d'acord amb la valoració dels jutges o els temps obtinguts sobre l'asfalt.

3r a Michigan, 10è a Hockenheim Ring i 5è a Montmeló

Aquesta temporada, l'equip competirà amb l'FSUPV-06, sisè monoplaça de la història de l'equip, que aspira a millorar uns resultats històrics, com l'extraordinari tercer lloc aconseguit al circuit pioner i de major prestigi de la competició: Michigan.

A més, durant el passat estiu, l'equip va ser dècim a Hockenheim Ring (Alemanya) i cinquè a Montmeló. Va finalitzar en totes dues competicions com el millor equip espanyol.


Notícies destacades


Líder nacional Líder nacional
La UPV, dins dels 10 primers llocs del món de canals universitaris en YouTube
La matemàtica del futur La matemàtica del futur
Marina Murillo: "Hem de canviar la mentalitat i voler quedar-nos; l'avanç d'un país va lligat al de la seua investigació"
Amb la seua barraca valenciana sostenible Amb la seua barraca valenciana sostenible
Azalea UPV, equip integrat per 43 estudiants de 16 titulacions, a punt per a l'assalt a la Solar Decathlon Europe
QS World University Rankings QS World University Rankings
La UPV, millor universitat espanyola en Enginyeria Química i Agricultura i Ciències Forestals
En Parc Sagunt En Parc Sagunt
Zeleros i la UPV construiran una pista per a provar els prototips d'Hyperloop en condicions reals de pressió

EMAS upv