- -
UPV
 

Gim Geomatics

L'empresa de Vicente Bayarri, doble titulat per la UPV, ha sigut guardonada amb el Premi a la Innovació per 'Actualidad Económica'

[ 26/11/2018 ]

Gim Geomatics, l'empresa creada l'any 2005 per Vicente Bayarri -enginyer tècnic en Topografia (2001) i enginyer en Geodèsia i Cartografia (2003) per la Universitat Politècnica de València (UPV)- i Jesús Herrera, ha sigut guardonada amb el Premi a la Innovació per la revista Actualitat Econòmica, que reconeix les iniciatives més brillants en l'àrea de l'emprenedoria a Cantàbria.

Gim Geomatics SL és una empresa de serveis geomàtics especialitzats que ha desenvolupat un prototip de sensor multiespectral terrestre, operatiu en els infrarojos pròxim (NIR) i mitjà (MIR), per a, a més d'adaptar totes les metodologies tradicionals emprades en satèl·lit i avió, obrir un nou ventall d'aplicacions en les parts de l'espectre que no són apreciables en els àmbits esmentats.

Des de la creació de l'empresa, Bayarri n'és el responsable d'R+D. El doble titulat per la institució que dirigeix Francisco Mora és també Màster en Gestió de la Informació Geogràfica per la Cranfield University -a la qual va arribar a través del conveni que aquesta universitat té amb la UPV- i va estar entre el setembre del 2004 i el maig del 2006 a la Universitat de Cantàbria.


En aquest període, Bayarri va guanyar el Premi Jordi Viñas i Folch, atorgat per l'Institut Cartogràfic de Catalunya al "millor treball de recerca dels dos últims anys en l'àmbit de la Geomàtica" (febrer del 2005). Mesos després, Bayarri i Herrera van ser guardonats en els Premis a l'Emprenedor Universitari de la Universitat de Cantàbria, i gràcies a això van crear l'empresa ara premiada.


Rivals de primer nivell


En la votació, realitzada pels lectors d'Actualidad Económica entre una sèrie de candidats triats per la Cambra de Comerç i la Conselleria d'Indústria de Cantàbria, Gim Geomatics s'ha imposat a rivals del prestigi de Teka, Dynasol (filial de Repsol) o la biotecnològica Cellbiocan.


Notícies destacades


Líder nacional Líder nacional
La UPV, dins dels 10 primers llocs del món de canals universitaris en YouTube
La matemàtica del futur La matemàtica del futur
Marina Murillo: "Hem de canviar la mentalitat i voler quedar-nos; l'avanç d'un país va lligat al de la seua investigació"
Amb la seua barraca valenciana sostenible Amb la seua barraca valenciana sostenible
Azalea UPV, equip integrat per 43 estudiants de 16 titulacions, a punt per a l'assalt a la Solar Decathlon Europe
QS World University Rankings QS World University Rankings
La UPV, millor universitat espanyola en Enginyeria Química i Agricultura i Ciències Forestals
Ja és 12è a nivell mundial Ja és 12è a nivell mundial
L'FSUPV Team prossegueix el seu ascens meteòric: tercer millor equip europeu i únic espanyol de combustió dins dels 200 millors internacionals
En Parc Sagunt En Parc Sagunt
Zeleros i la UPV construiran una pista per a provar els prototips d'Hyperloop en condicions reals de pressió

EMAS upv