- -
UPV
 

Tatiana García

La professora i investigadora de la UPV, primera espanyola a aconseguir el Junior Award IALCCE

[ 14/11/2018 ]

Tatiana García, professora i investigadora de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha sigut guardonada amb el Junior Award IALCCE 2018, el premi internacional al millor investigador jove del món (menor de 42 anys) en l'àmbit de l'anàlisi d'estructures i infraestructures civils -ponts, carreteres, etc.- al llarg del seu cicle de vida.

Es tracta de la primera ocasió en què aquest prestigiós guardó, que lliura cada dos anys la International Association for Life-Cycle Civil Engineering (IALCCE), recau en un investigador espanyol.

Nous conceptes sostenibles en infraestructures civils

El treball de la premiada, que desenvolupa la seua tasca docent i científica a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Camins, Canals i Ports (ETSECCP) de la UPV, se centra en la integració de nous conceptes sostenibles per a la planificació, el disseny i el manteniment de les infraestructures civils.

Entre els principals avantatges d'aquest treball, cal assenyalar que l'aplicació d'aquestes metodologies contribuiria a una presa de decisions més eficient, i reduiria l'impacte de les infraestructures, a més d'ajudar a millorar-ne la conservació i prevenir possibles danys en aquestes, fet que evitaria possibles col·lapses.

Ja va rebre en 2013 el primer premi Cemex en sostenibilitat

El guardó de la IALCCE se suma al primer premi Cemex en sostenibilitat, que la jove enginyera va rebre en 2013 pels seus estudis per al disseny d'estructures amb formigons no convencionals. Actualment, Tatiana és professora ajudant doctor en el Departament d'Enginyeria de la Construcció i Projectes d'Enginyeria Civil, i investigadora en els projectes DIMALIFE i CONSOST.

Tots dos tenen com a objectiu desenvolupar una metodologia que incorpore la variabilitat en els processos analítics en la presa de decisions sobre el cicle complet de vida de ponts i infraestructures viàries, inclosa la licitació tant de projectes d'obra nova com de manteniment d'infraestructures ja existents.


"Aquests projectes contribuiran a millorar el disseny de les noves infraestructures, així com les actuacions concretes de conservació, alternatives de demolició i reutilització, per a minimitzar-ne els impactes ambientals i socials", conclou Tatiana García.


Notícies destacades


10 noves empreses emergents 10 noves empreses emergents
StartUPV continua incorporant talent al seu ecosistema emprenedor
Del 16 d'octubre al 21 de novembre Del 16 d'octubre al 21 de novembre
La UPV exposa "ANCA. Una experiència de creació col·lectiva 1989-1994"
Accions Marie Sklodowska-Curie Accions Marie Sklodowska-Curie
S'obri la convocatòria d'Innovative Training Networks. 530 milions en beques dirigides a la formació inicial de personal investigador a l'estranger
Projecte Dieper Projecte Dieper
La UPV participa en el desenvolupament d'un nou motor de baix consum i alta eficiència que redueix més d'un 80% l'emissió de partícules contaminants
Actriu... i investigadora clau per a les comunicacions sense fil Actriu... i investigadora clau per a les comunicacions sense fil
El mural dedicat a Hedy Lamarr tanca amb brillantor el projecte Murals Interactius Dones de Ciència
Class Central Ranking Class Central Ranking
Tres MOOC de la UPV (Basic Spanish 2: One Step Further; Excel: fonaments i eines, i Introducció a la inversió borsària), entre els 100 millors del món

EMAS upv