- -
UPV
 

QS GER

La UPV, entre les 250 universitats amb major ocupabilitat del món i 35a en acords amb empreses

[ 11/09/2018 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) és, un any més, una de les 250 universitats amb major ocupabilitat del món per a QS Graduate Employability Rankings (GER, rànquings d'ocupabilitat de les persones que es graduen), els resultats dels quals s'han donat a conèixer avui dimarts.

La classificació, encapçalada pel Massachusetts Institute of Technology (MIT), situa la UPV en el rang 201-250 a nivell mundial, i la destaca a més com la millor universitat de la Comunitat Valenciana.

35a del món en acords amb empreses

A més de consolidar-se entre les 250 millors del món, la UPV destaca pels acords de col·laboració subscrits amb empreses. En aquest apartat, ocupa el lloc número 35 de tot el món, amb una valoració de 92 punts sobre 100, que millora, fins i tot, la puntuació de l'any passat: 87,5.

Francisco Mora, rector de la UPV, ha afirmat en conèixer els resultats: "Estem molt satisfets per l'assoliment de la comunitat universitària en aquest aspecte. L'ocupació és una de les qüestions que més preocupen la ciutadania del nostre país, que té unes taxes d'atur molt altes, i és un tema fonamental per als estudiants universitaris".

En opinió de la màxima autoritat de la UPV, les claus per a la presència de la UPV en els primers 250 llocs d'ocupabilitat del món són: la incorporació de les competències transversals als plans d'estudis; les acreditacions internacionals voluntàries (que permeten que els graus impartits a la Universitat tinguen el major reconeixement a l'estranger), i el treball del Vicerectorat d'Ocupació i Emprenedoria per a aconseguir acords de col·laboració amb les empreses.

Com s'elabora el rànquing?

Aquest rànquing, elaborat per la consultora Quacquarelli Symonds (QS), té en compte cinc indicadors: reputació dels titulats entre els ocupadors (30%), èxit en la carrera professional dels graduats (25%), acords de col·laboració entre universitat i empreses (25%), taxa d'inserció laboral dels graduats (10%), i nombre d'ocupadors presents al campus que ofereixen pràctiques i una primera ocupació als estudiants (10%).

Ben Sowter, director de Recerca de QS, assenyala que la pujada en costos universitaris i un mercat laboral cada vegada més competitiu estan fent que els estudiants mostren cada vegada una major preocupació sobre la probabilitat que la seua elecció universitària els ajude a prosperar en el futur.

"Aquest rànquing", indica, "està dissenyat perquè els estudiants puguen prendre decisions amb millor informació. És també important que tinguen l'oportunitat de conèixer possibles ocupadors, i els convenis, tant de recerca com de pràctiques, són una manera de donar als estudiants connexions crucials per a la seua carrera".

"Els resultats d'enguany", conclou, "mostren clarament que les universitats espanyoles s'estan esforçant per forjar aquestes relacions, i per això es veuen recompensades en les posicions del rànquing".


Més informació

Notícies destacades


GreenMetric GreenMetric
La UPV, entre els 100 primers llocs del món en sostenibilitat ambiental i la millor universitat d'Espanya en gestió de residus
Premis als millors expedients Premis als millors expedients
La UPV reconeix 193 alumnes i titulats per la seua brillantor acadèmica
Junction 2018 Junction 2018
Un equip de Makers UPV s'imposa en la categoria Future Cities de la hackató més gran d'Europa amb GuideMe
Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018 Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018
Ramón Martínez Máñez, catedràtic de la UPV i director de l'IDM, rep el guardó de mans del rei Felip VI
Guanyadora absoluta i 5 premis especials Guanyadora absoluta i 5 premis especials
La UPV arrasa en iGEM 2018, la competició de biologia sintètica més important del planeta
Per la seua obra 'Estamos todas bien' Per la seua obra 'Estamos todas bien'
La valenciana Ana Penyas, diplomada per l'ETSED i graduada en Belles Arts per la UPV, guardonada amb el Premi Nacional del Còmic

EMAS upv