- -
UPV
 

QS GER

La UPV, entre les 250 universitats amb major ocupabilitat del món i 35a en acords amb empreses

[ 11/09/2018 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) és, un any més, una de les 250 universitats amb major ocupabilitat del món per a QS Graduate Employability Rankings (GER, rànquings d'ocupabilitat de les persones que es graduen), els resultats dels quals s'han donat a conèixer avui dimarts.

La classificació, encapçalada pel Massachusetts Institute of Technology (MIT), situa la UPV en el rang 201-250 a nivell mundial, i la destaca a més com la millor universitat de la Comunitat Valenciana.

35a del món en acords amb empreses

A més de consolidar-se entre les 250 millors del món, la UPV destaca pels acords de col·laboració subscrits amb empreses. En aquest apartat, ocupa el lloc número 35 de tot el món, amb una valoració de 92 punts sobre 100, que millora, fins i tot, la puntuació de l'any passat: 87,5.

Francisco Mora, rector de la UPV, ha afirmat en conèixer els resultats: "Estem molt satisfets per l'assoliment de la comunitat universitària en aquest aspecte. L'ocupació és una de les qüestions que més preocupen la ciutadania del nostre país, que té unes taxes d'atur molt altes, i és un tema fonamental per als estudiants universitaris".

En opinió de la màxima autoritat de la UPV, les claus per a la presència de la UPV en els primers 250 llocs d'ocupabilitat del món són: la incorporació de les competències transversals als plans d'estudis; les acreditacions internacionals voluntàries (que permeten que els graus impartits a la Universitat tinguen el major reconeixement a l'estranger), i el treball del Vicerectorat d'Ocupació i Emprenedoria per a aconseguir acords de col·laboració amb les empreses.

Com s'elabora el rànquing?

Aquest rànquing, elaborat per la consultora Quacquarelli Symonds (QS), té en compte cinc indicadors: reputació dels titulats entre els ocupadors (30%), èxit en la carrera professional dels graduats (25%), acords de col·laboració entre universitat i empreses (25%), taxa d'inserció laboral dels graduats (10%), i nombre d'ocupadors presents al campus que ofereixen pràctiques i una primera ocupació als estudiants (10%).

Ben Sowter, director de Recerca de QS, assenyala que la pujada en costos universitaris i un mercat laboral cada vegada més competitiu estan fent que els estudiants mostren cada vegada una major preocupació sobre la probabilitat que la seua elecció universitària els ajude a prosperar en el futur.

"Aquest rànquing", indica, "està dissenyat perquè els estudiants puguen prendre decisions amb millor informació. És també important que tinguen l'oportunitat de conèixer possibles ocupadors, i els convenis, tant de recerca com de pràctiques, són una manera de donar als estudiants connexions crucials per a la seua carrera".

"Els resultats d'enguany", conclou, "mostren clarament que les universitats espanyoles s'estan esforçant per forjar aquestes relacions, i per això es veuen recompensades en les posicions del rànquing".


Més informació

Notícies destacades


ARWU 2018 ARWU 2018
La UPV, millor politècnica d'Espanya segons l'indicador d'universitats més prestigiós del món
ABET, EUR-ACE o Euro-Inf ABET, EUR-ACE o Euro-Inf
37 títols impartits per la Universitat Politècnica de València han rebut l'acreditació internacional de qualitat
Top 5 a Europa Top 5 a Europa
La UPV rebrà prop de 2000 alumnes d'intercanvi durant el curs 2018-19
Be More 3D Be More 3D
L'empresa emergent de la UPV presenta la primera casa d'Espanya construïda in situ amb una impressora 3D
QS World University Ranking QS World University Ranking
La UPV obté la millor classificació de la seua història en un dels tres indicadors universitaris més prestigiosos del món
Cursos massius oberts online Cursos massius oberts online
La UPV, primera universitat de parla hispana a superar el milions d'inscripcions en edX

EMAS upv