- -
UPV
 

CEABOT 2018

El Grup de Robòtica i Mecatrònica del Campus d'Alcoi UPV guanya per sisena vegada en 7 anys el Concurs Nacional de Robots Humanoides

[ 07/09/2018 ]

L'equip del Grup de Robòtica i Mecatrònica (GROMEP) del Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) s'ha proclamat avui divendres vencedor del Concurs Nacional de Robots Humanoides (CEABOT 2018), que s'ha celebrat aquesta setmana a Badajoz en el marc de les XXXIX Jornades d'Automàtica.

D'aquesta forma, l'equip de la UPV revalida el títol aconseguit l'any passat i es confirma com a referent nacional, ja que s'ha imposat a la resta de participants en sis de les últimes set edicions.

Com en anys anteriors, els equips participants havien de completar cinc proves amb els seus robots: una carrera d'anada i tornada evitant obstacles; lluita; una carrera pujant i baixant una xicoteta escala amb esglaons de tres centímetres d'altura; una prova de visió en la qual els robots decodificaban codis QR per a identificar el major nombre d'obstacles possibles; i una última prova lliure, inclosa per primera vegada enguany en la competició, en la qual cada equip mostrava les principals destreses de les seues humanoides.

L'equip de la UPV ha quedat primer en les proves de lluita, visió i escala; segon en la prova d'obstacles, i tercer en la prova lliure. En aquesta última, els robots del GROMEP han mostrat la seua habilitat per a seguir una trajectòria entre dues línies.

Components de l'equip

L'equip de la UPV ho han format Jordi Armengol Miralles, estudiant del Grau d'Enginyeria Elèctrica; Julen Morante García, estudiant del Grau d'Enginyeria Mecànica; i Daniel Gaspar Figueiredo, del Grau d'Enginyeria Informàtica. Els seus tutors han sigut els professors Jaime Masiá Vañó i Juan Ramón Rufino Valor.


Notícies destacades


Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018 Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018
Ramón Martínez Máñez, catedràtic de la UPV i director de l'IDM, rep el guardó de mans del rei Felip VI
Guanyadora absoluta i 5 premis especials Guanyadora absoluta i 5 premis especials
La UPV arrasa en iGEM 2018, la competició de biologia sintètica més important del planeta
Per la seua obra 'Estamos todos bien' Per la seua obra 'Estamos todos bien'
La valenciana Ana Penyas, diplomada per l'ETSED i graduada en Belles Arts per la UPV, guardonada amb el Premi Nacional del Còmic
ARWU 2018 ARWU 2018
La UPV, millor politècnica d'Espanya segons l'indicador d'universitats més prestigiós del món
ABET, EUR-ACE o Euro-Inf ABET, EUR-ACE o Euro-Inf
37 títols impartits per la Universitat Politècnica de València han rebut l'acreditació internacional de qualitat
Top 5 a Europa Top 5 a Europa
La UPV rebrà prop de 2000 alumnes d'intercanvi durant el curs 2018-19

EMAS upv