- -
UPV
 

CEABOT 2018

El Grup de Robòtica i Mecatrònica del Campus d'Alcoi UPV guanya per sisena vegada en 7 anys el Concurs Nacional de Robots Humanoides

[ 07/09/2018 ]

L'equip del Grup de Robòtica i Mecatrònica (GROMEP) del Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) s'ha proclamat avui divendres vencedor del Concurs Nacional de Robots Humanoides (CEABOT 2018), que s'ha celebrat aquesta setmana a Badajoz en el marc de les XXXIX Jornades d'Automàtica.

D'aquesta forma, l'equip de la UPV revalida el títol aconseguit l'any passat i es confirma com a referent nacional, ja que s'ha imposat a la resta de participants en sis de les últimes set edicions.

Com en anys anteriors, els equips participants havien de completar cinc proves amb els seus robots: una carrera d'anada i tornada evitant obstacles; lluita; una carrera pujant i baixant una xicoteta escala amb esglaons de tres centímetres d'altura; una prova de visió en la qual els robots decodificaban codis QR per a identificar el major nombre d'obstacles possibles; i una última prova lliure, inclosa per primera vegada enguany en la competició, en la qual cada equip mostrava les principals destreses de les seues humanoides.

L'equip de la UPV ha quedat primer en les proves de lluita, visió i escala; segon en la prova d'obstacles, i tercer en la prova lliure. En aquesta última, els robots del GROMEP han mostrat la seua habilitat per a seguir una trajectòria entre dues línies.

Components de l'equip

L'equip de la UPV ho han format Jordi Armengol Miralles, estudiant del Grau d'Enginyeria Elèctrica; Julen Morante García, estudiant del Grau d'Enginyeria Mecànica; i Daniel Gaspar Figueiredo, del Grau d'Enginyeria Informàtica. Els seus tutors han sigut els professors Jaime Masiá Vañó i Juan Ramón Rufino Valor.


Notícies destacades


Rànquing Reuters 2019 Rànquing Reuters 2019
La Universitat Politècnica de València, entre les 100 universitats més innovadores d'Europa
Amb l'acceleració del Tesla Roadster Amb l'acceleració del Tesla Roadster
S'ha presentat 'Turian', el nou prototip d'Hyperloop UPV a la recerca de l'èxit en la Pod Competition IV de Los Angeles
Pot una màquina pensar com un humà? Pot una màquina pensar com un humà?
UPV TV estrena temporada de 'Science Quiz', amb quatre nous capítols sobre intel·ligència artificial
Líder nacional Líder nacional
La UPV, dins dels 10 primers llocs del món de canals universitaris en YouTube
La matemàtica del futur La matemàtica del futur
Marina Murillo: "Hem de canviar la mentalitat i voler quedar-nos; l'avanç d'un país va lligat al de la seua investigació"
ARWU 2018 ARWU 2018
La UPV, millor politècnica d'Espanya segons l'indicador d'universitats més prestigiós del món

EMAS upv