- -
UPV
 

CEABOT 2018

El Grup de Robòtica i Mecatrònica del Campus d'Alcoi UPV guanya per sisena vegada en 7 anys el Concurs Nacional de Robots Humanoides

[ 07/09/2018 ]

L'equip del Grup de Robòtica i Mecatrònica (GROMEP) del Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) s'ha proclamat avui divendres vencedor del Concurs Nacional de Robots Humanoides (CEABOT 2018), que s'ha celebrat aquesta setmana a Badajoz en el marc de les XXXIX Jornades d'Automàtica.

D'aquesta forma, l'equip de la UPV revalida el títol aconseguit l'any passat i es confirma com a referent nacional, ja que s'ha imposat a la resta de participants en sis de les últimes set edicions.

Com en anys anteriors, els equips participants havien de completar cinc proves amb els seus robots: una carrera d'anada i tornada evitant obstacles; lluita; una carrera pujant i baixant una xicoteta escala amb esglaons de tres centímetres d'altura; una prova de visió en la qual els robots decodificaban codis QR per a identificar el major nombre d'obstacles possibles; i una última prova lliure, inclosa per primera vegada enguany en la competició, en la qual cada equip mostrava les principals destreses de les seues humanoides.

L'equip de la UPV ha quedat primer en les proves de lluita, visió i escala; segon en la prova d'obstacles, i tercer en la prova lliure. En aquesta última, els robots del GROMEP han mostrat la seua habilitat per a seguir una trajectòria entre dues línies.

Components de l'equip

L'equip de la UPV ho han format Jordi Armengol Miralles, estudiant del Grau d'Enginyeria Elèctrica; Julen Morante García, estudiant del Grau d'Enginyeria Mecànica; i Daniel Gaspar Figueiredo, del Grau d'Enginyeria Informàtica. Els seus tutors han sigut els professors Jaime Masiá Vañó i Juan Ramón Rufino Valor.


Notícies destacades


Amb la seua barraca valenciana sostenible Amb la seua barraca valenciana sostenible
Azalea UPV, equip integrat per 43 estudiants de 16 titulacions, a punt per a l'assalt a la Solar Decathlon Europe
QS World University Rankings QS World University Rankings
La UPV, millor universitat espanyola en Enginyeria Química i Agricultura i Ciències Forestals
Ja és 12è a nivell mundial Ja és 12è a nivell mundial
L'FSUPV Team prossegueix el seu ascens meteòric: tercer millor equip europeu i únic espanyol de combustió dins dels 200 millors internacionals
En Parc Sagunt En Parc Sagunt
Zeleros i la UPV construiran una pista per a provar els prototips d'Hyperloop en condicions reals de pressió
Setciències Setciències
Nous capítols del programa de divulgació científica per als més menuts produït per UPV TV
Tribut a Margarita Salas Tribut a Margarita Salas
La façana del Rectorat de la UPV ja llueix el primer mural interactiu de Dones de Ciència, obra de Lula Goce

EMAS upv