- -
UPV
 

Sandroller

Dos titulats UPV creen la primera cadira de rodes que permet a persones amb mobilitat reduïda moure's i banyar-se en la platja de manera autònoma

[ 02/05/2018 ]

César Calero Cebrián i Miracle García Martínez, dos titulats per la Universitat Politècnica de València (UPV) -César és enginyer mecànic i Miracle arquitecta tècnica i enginyera en disseny-, han ideat, creat i patentat SandRoller, la primera cadira de rodes que permet a persones amb mobilitat reduïda moure's i banyar-se en la platja de manera autònoma.

"Jo treballava de socorrista els últims anys de la carrera", afirma César, "en una platja accessible, on hi ha cadires-amfíbies, les que existeixen actualment, que són totalment passives, és a dir, que els usuaris requereixen d'una altra persona que els arrossegue. Llavors, vaig començar a pensar com es podia millorar açò. Cap usuari de cadires de rodes havia aconseguit rodar per sobre de l'arena de la platja de manera autònoma, i vaig començar a investigar i a desenvolupar els mecanismes valorant la força, la resistència, etc. Al final, vaig veure amb els càlculs que sí es podia fer i vaig començar a treballar, amb Miracle, en la realització del prototip".


"De fet", prossegueix César, "va ser el nostre projecte final de carrera. Ho patentarem, crearem una SL per a començar a treballar en els prototips i anar provant-la, donant-la a conèixer, portant-la a fires... Ara, estem en la fase final de prototipat abans de començar a posar la cadira a la venda".


GearBoX SR


Sandroller inclou un tren epicicloïdal de ràtio ½, anomenat GearBox SR, que requereix la mínima força per a vèncer l'alta resistència de l'arena. El mecanisme que posa en funcionament les rodes especials que suporten la cadira, per a les quals els seus creadors han disposat uns cèrcols interiors entre seient i roda que solament l'usuari pot engegar.

"És l'única cadira del món que roda de manera autònoma per l'arena de la platja. Porta uns mecanismes segellats i uns materials específics perquè aguante la corrosió", afig l'enginyer mecànic per la UPV.


Molt bona acollida a Los Angeles (Estats Units)


En l'actualitat, indica César, "tenim dos prototips funcionant perfectament i estem a l'espera de solucionar l'aspecte econòmic perquè la seua producció siga viable de cara a la seua venda". En aqueix aspecte, afirma, "estem solucionant problemes derivats del cost de producció de les rodes, valorant diverses opcions de motles i altres opcions".


La cadira, en cualquer cas, "va tenir molt bona acollida en una fira a Los Angeles i tenim diversos interessats en la seua compra". Els clients, ja que "la cadira és molt gran com perquè la tinga qualsevol usuari en la seua casa, són ajuntaments i entitats públiques de localitats amb platja".


Amb la finalitat de promocionar-la, fa poques setmanes, han enviat un dels dos prototips a Canàries, "on un grup potent en aquest àmbit com és Atletes Sense Fronteres està promocionant-la allí".


Així les coses, possiblement molt prompte, les platges espanyoles començaran a substituir les cadires-amfíbies actuals per models autònoms, que permeten a l'usuari amb mobilitat reduïda fins i tot donar-se un bany en el mar. I tot açò, gràcies a la idea de César i Miracle, dos titulats per la UPV que, un dia, van decidir utilitzar els seus coneixements per a intentar millorar el món.


Notícies destacades


Pot una màquina pensar com un humà? Pot una màquina pensar com un humà?
UPV TV estrena temporada de 'Science Quiz', amb quatre nous capítols sobre intel·ligència artificial
Líder nacional Líder nacional
La UPV, dins dels 10 primers llocs del món de canals universitaris en YouTube
La matemàtica del futur La matemàtica del futur
Marina Murillo: "Hem de canviar la mentalitat i voler quedar-nos; l'avanç d'un país va lligat al de la seua investigació"
Amb la seua barraca valenciana sostenible Amb la seua barraca valenciana sostenible
Azalea UPV, equip integrat per 43 estudiants de 16 titulacions, a punt per a l'assalt a la Solar Decathlon Europe
QS World University Rankings QS World University Rankings
La UPV, millor universitat espanyola en Enginyeria Química i Agricultura i Ciències Forestals
Ja és 12è a nivell mundial Ja és 12è a nivell mundial
L'FSUPV Team prossegueix el seu ascens meteòric: tercer millor equip europeu i únic espanyol de combustió dins dels 200 millors internacionals

EMAS upv