- -
UPV
 

Servicios que prestamos

Compromisos que asumimos

Atención al usuario

NormativaNormativa

Cursos y más formación

Pruebas de acreditación

Capacitación para la enseñanza

Autoaprendizaje

Actividades de promoción

Ayudas

Asesoramiento y traducciones

Recursos en línea

Datos sociolinguísticos

 
13/07/16
Noticia
La UPV acull la cloenda del curs de la Xarxa Vives d'Universitats

La Ciutat Politècnica de la Innovació de la Universitat Politècnica de València (CPI-UPV) va acollir el passat dia 8 de juliol l'acte de cloenda del curs, durant el qual es va fer un reconeixement a: l'oceanògrafa Josefina Castellví, l'escriptora Isabel-Clara Simó i el cantautor Raimon.

Xarxa Vives d’Universitats

La UPV acull la cloenda del curs i els reconeixements a l’oceanògrafa Josefina Castellví, l’escriptora Isabel-Clara Simó i el cantautor Raimon

La Ciutat Politècnica de la Innovació de la Universitat Politècnica de València (CPI-UPV) va acollir el passat dia 8 de juliol l'acte de cloenda del curs de la Xarxa Vives d'Universitats, durant el qual es va fer un reconeixement a tres personalitats que han deixat empremta en la ciència i la cultura al llarg de la seua trajectòria professional: l'oceanògrafa Josefina Castellví, l'escriptora Isabel-Clara Simó i el cantautor Raimon.

La primera científica que participà en una expedició internacional a l'Antàrtida, i un "trobador de veritats i emocions universals"

Josep M. Garrell, rector de la Universitat Ramón Llull, va ser l'encarregat de llegir la laudatio a Josefina Castellví, la primera científica que participà en una expedició internacional a l'Antàrtida, un lloc que ha marcat la seua vida tant a nivell personal com investigador.

Els elogis a Raimon van arribar de la mà de Joan Peiró, catedràtic de Pintura de la UPV, que va dur a terme un repàs de la trajectòria del cantautor, a qui va definir com un "trobador de veritats i emocions universals".

(Cal recordar que la UPV va crear una pàgina dedicada a Raimon amb motiu dels actes que va organitzar el 2009 amb motiu dels 50 anys de la cançó “Al vent”: www.upv.es/raimon. En aquesta pàgina es recull l’exposició, el catàleg, les publicacions, el concert, etc., que el 2009 va fer aquesta universitat per commemorar l’efemèride i retre un homenatge emotiu a Raimon i la seua obra, figura cabdal de la cançó en la nostra llengua i de la cultura en general.)

Reivindicació de la llengua i la identitat com a bases del futur

D'altra banda, M. Àngels Francés, directora del departament de Filologia Catalana de la Universitat d'Alacant, va destacar els eixos que integren l'obra de l'alcoiana Isabel-Clara Simó: la rebel·lió de gènere, el compromís amb les ideologies d'esquerres i la idea d'un agermanament dels territoris que comparteixen una llengua que l'autora reivindica, junt amb la identitat, com a bases del futur.

Les 21 universitats, representades 

A l'acte, en el qual han participat l'actual president de la Xarxa i rector de la UPV, Francisco Mora, el secretari autonòmic d'Educació i Investigació de la Generalitat Valenciana, Miquel Soler, i el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, hi han assistit també representants de les 21 institucions d'educació superior de la Comunitat Valenciana, Catalunya, les Illes Balears i Andorra que vertebren la Xarxa Vives –la incorporació a aquesta de la 22a, la Universitat CEU Cardenal Herrera, ja s'ha aprovat– i que tenen com a objectiu contribuir al procés de construcció i al desenvolupament econòmic i social del territori.

 

Más información:
Cloenda xarxa vives

EMAS upv