- -
UPV
 

Servicios que prestamos

Compromisos que asumimos

Atención al usuario

NormativaNormativa

Cursos y más formación

Pruebas de acreditación

Capacitación para la enseñanza

Autoaprendizaje

Actividades de promoción

Ayudas

Asesoramiento y traducciones

Recursos en línea

Datos sociolinguísticos

 
17/06/16
Noticia
Les nostres cançons, protagonistes de «Llegir en valencià»

La Universitat Politècnica de València dóna suport a la campanya d’animació lectora en valencià “Llegir en valencià, les nostres cançons”, que impulsa la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, des del diumenge 19 de juny

«Llegir en valencià, les nostres cançons» és una campanya que naix amb l’objectiu de fomentar la lectura, promocionar el valencià i aconseguir que les nostres cançons tradicionals perduren en el temps. En la col·lecció d’11 llibres hi ha sucoses històries elaborades a partir d’una cançó popular valenciana, informacions interessants sobre la lletra i les melodies, recomanacions de llibres i un glossari de paraules.

El 2016 fa 11 anys que la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura impulsa la campanya «Llegir en valencià» amb la clara intenció d’estimular la lectura i donar a conèixer els costums i les tradicions del poble valencià. Per tal d’aconseguir-ho, s’ha editat una col·lecció de llibres de lectura fàcil, assequibles per a tots els públics i que tindran com a temàtica principal les nostres cançons.  

Els llibres de la col·lecció «Llegir en valencià, les nostres cançons» es poden aconseguir amb el diari Levante-EMV i Información  durant sis setmanes cada dissabte i diumenge per només 1 € (4,5 euros sense el diari), a excepció del primer, que es llançarà de manera gratuïta aquest diumenge, 19 de juny.

Es tracta de textos d’una gran qualitat literària, escrits per a l’ocasió per escriptors de renom com ara Teresa Broseta, Isabel Canet, Josep Franco, Carles Cortés, Enric Lluch, Pepa Guardiola, Vicent Usó, Anna Moner, Silvestre Vilaplana, Mercè Climent i Àngels Gregori, amb les cobertes il·lustrades per Marta Chaves, Paulapé, entre altres.

Durant la presentació de la campanya, que va tenir lloc el passat dimecres 15 de juny, el director de la Fundació Bromera, Josep A. Fluixà, va recordar que «el fet que comence l’onzena edició d’una campanya és en si mateix tot un èxit per la seua continuïtat. Des del principi, hem rebut el suport de moltes institucions i entitats que encara hui ens acompanyen per tal d’enllestir una campanya que incideix en la nostra estima com a poble i que ens permet reivindicar-nos en la nostra cultura i identitat».

Tots els representants de les entitats patrocinadores van reafirmar el seu compromís amb una campanya consolidada que des de fa onze anys té com a objectiu guanyar lectors en valencià.

<a href="http://www.upv.es/entidades/APNL/noticia_963886v.html">Onzena campanya</a>

Informació: http://www.llegirenvalencia.org/

Llibres de la campanya: http://www.llegirenvalencia.org/llibres

Calendari de publicacions: http://www.llegirenvalencia.org/calendari

Concurs: http://www.llegirenvalencia.org/concurs

Más información:
Cartell Llegir en valencià

EMAS upv