- -
UPV
 

Servicios que prestamos

Compromisos que asumimos

Atención al usuario

NormativaNormativa

Cursos y más formación

Pruebas de acreditación

Capacitación para la enseñanza

Autoaprendizaje

Actividades de promoción

Ayudas

Asesoramiento y traducciones

Recursos en línea

Datos sociolinguísticos

 
10/05/16
Noticia
L’SPNL informa: L’IES Sivera Font de Canals, representant de la UPV, guanya la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2016

L’equip de l’IES Sivera Font de Canals es va imposar dissabte passat al del Col·legi Shalom (Fundació Educativa ACI) de Barcelona a la final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2016 de la Xarxa Vives d’Universitats.

València, Barcelona, Palma. 30/04/2016.

El Paranimf del Rectorat va acollir dissabte de vesprada la final de la competició, amb la presència del vicepresident I de la Xarxa Vives, Francesc Xavier Grau, qui ha estat acompanyat del president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, i de la secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Verònica Cantó, a més del cap del Servei de Promoció i Normalització Lingüística de la UPV, Sergi Linares. La competició compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, de la Generalitat de Catalunya i del Govern d’Andorra, i a més Escola Valenciana n’és soci institucional. Així mateix, hi col·laboren l’AVL i els ajuntaments d’Alacant, Biar, l’Hospitalet de Llobregat, Morella, Muro i Xixona.

L’equip campió està compost per Joan Josep Conejero (professor-capità), Ana Iris Pérez, Celia Jordà, Lucía Sanchis, Mar Sánchez i Vanesa Torres, mentre que l’equip subcampió el formen Ramon Español (professor-capità), Àlex Garçon, Berta Salafranca, Carlos Artola, Elena Verger i María Gómez. El premi al millor orador ha recaigut en Miquel Gramage, de l’equip de l’IES Pou Clar, representant de la Universitat de València. Ells són els qui han arribat més lluny en una edició que ha reunit més de 600 estudiants de més de 100 centres d’ESO i Batxillerat arreu dels territoris de parla catalana, que han participat en fases locals a 12 universitats de la Xarxa (Alacant, Andorra, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Girona, Jaume I, Lleida, Politècnica de València, València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili i Vic-Central de Catalunya).

 

A banda de campió i subcampió, han participat en la fase final uns altres 10 centres: IES Nou Derramador (Ibi), Escola El Cim (Terrassa), Escola Andorrana de Batxillerat (La Margineda), INS Puig Cargol (Calonge), Institut La Serra (Mollerussa), IES Joan Baptista Porcar (Castelló de la Plana), Institut Francesc Vidal i Barraquer (Tarragona), Col·legi Sagrada Família (Barcelona), IES Pou Clar (Ontinyent) i Institut de Vic (Vic).

A l’acte de cloenda i lliurament de premis, Francesc Xavier Grau ha agraït el treball dels jutges de la competició. Amb Glòria Gómez, Vicent Rebollar, Sílvia Garcia i Rosa Calafat com a caps de jutges, el jurat s’ha completat amb Pere Rostoll, Gemma Espigares, Ismael Vicedo, Toni Viscarro, Manel Aragonés, Dolors Ibáñez, Raquel Chasserot, Fani Grande i Verònica Cantó. Grau ha afirmat que «la Lliga identifica talent, el fa avançar i el reconeix, processos claus per a la nostra societat». Al seu torn, Vicent Moreno ha agraït als estudiants participants a la Lliga «aquesta exhibició de sabers amb el català com a llengua vehicular, perquè ens fa més lliures», mentre que Verònica Cantó ha destacat que la Lliga permet reconèixer «el valor afegit que suposa la diversitat lingüística de la nostra llengua». Fani Grande, guionista i membre del jurat, ha qualificat d’«homenatge a la paraula» la tasca dels equips participants.

Font: Xarxa Vives d'Universitats (www.vives.org)


EMAS upv