- -
UPV
 

Servicios que prestamos

Compromisos que asumimos

Atención al usuario

NormativaNormativa

Cursos y más formación

Pruebas de acreditación

Capacitación para la enseñanza

Autoaprendizaje

Actividades de promoción

Ayudas

Asesoramiento y traducciones

Recursos en línea

Datos sociolinguísticos

 
18/04/16
Noticia
La UPV organitza el taller "El penell de la rosa dels vents" a les Trobades d'Escoles en Valencià de 2016

La Universitat Politècnica de València participa en les Trobades d’Escoles en Valencià de 2016, amb l’organització del taller “El penell de la rosa dels vents”. 

El taller, organitzat el Servei de Promoció i Normalització Lingüística, ofereix la possibilitat de construir un penell de vent amb la rosa dels vents com a base on podrem conèixer el nom en valencià dels vuit vents del món (tramuntana, gregal, llevant, xaloc, migjorn, garbí o llebeig, ponent, mestral o cerç) i alhora també el funcionament d’un penell.

El penell es pot construir amb materials tradicionals, majoritàriament reciclables, que ens garantisquen una escola segura i saludable en un entorn respectuós amb el medi ambient.

Les Trobades d’Escoles en Valencià, que organitza Escola Valenciana, “continuen el seu viatge per les comarques valencianes. Són festes per la llengua lúdiques i reivindicatives que visualitzen l'autoestima lingüística [...]” El lema de les Trobades 2016 és Un país d’escoles i té significats “posa en valor la tasca quotidiana de tants docents, de tants pares i mares, de tants alumnes, que han fet, fan i faran escola”, a més de ser “una aposta per una educació pública, de qualitat i en valencià [...], per la defensa del valencià sense complexos, des de totes les administracions, on el seu ús i coneixement siga un dret i un deure pel bé de tots [...]” i “per la capacitació adequada en valencià de tots els treballadors del sector públic [...]”.A tall de síntesi, una aposta per una veritable llei d'igualtat lingüística que incloga el requisit lingüístic.

Del 9 d’abril al 21 de maig es pot trobar el taller de la UPV a les trobades següents:

09 d’abril, MONTAVERNER (la Vall d’Albaida)

16 d’abril, BARXETA (la Costera) i MURO (l’Alcoià-Comtat

17 d’abril, ALGEMESÍ (la Ribera) i EL PUIG (l’Horta Nord)

23 d’abril, SEDAVÍ (Horta Sud)

24 d’abril, BARRI DE PATRAIX (València)

30 d’abril, LA FONT D’EN CARRÒS (la Safor-Valldigna)

21 de maig, ONDARA (Marina Alta)

Des del 2001, la UPV participa en aquestes trobades amb tallers com els següents: l’estel, el rellotge de sol, el periscopi, el sistema solar, la capsa de reciclatge, el cercle de Newton, el planisferi, el zoòtrop, el tangram de les 3R, l’espectroscopi, el joc de les parelles, la ciutat sostenible, un paisatge d’Estellés, el molinet de vent, crea la teua escola i, el 2016, “El penell de la rosa dels vents”.

Més informació

Servei de Promoció i Normalització Lingüística (www.upv.es/bondia)


EMAS upv