- -
UPV
 

Servicios que prestamos

Compromisos que asumimos

Atención al usuario

NormativaNormativa

Cursos y más formación

Pruebas de acreditación

Capacitación para la enseñanza

Autoaprendizaje

Actividades de promoción

Ayudas

Asesoramiento y traducciones

Recursos en línea

Datos sociolinguísticos

 
17/06/15
Noticia
Campanya “Llegir en valencià, paraules d’amor”

La UPV col·labora en la campanya de foment de la lectura en valencià que arranca el diumenge 21 de juny, amb 11 relats d’amor d’autors contemporanis

«Llegir en valencià, paraules d’amor» és una campanya de promoció de la lectura en valencià que organitza la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, amb el suport o la col·laboració de moltes institucions i entitats i els diaris Levante-EMV i Información..

La campanya, que enguany fa 10 anys, està formada per una col·lecció d’11 llibres en què l’amor és protagonista: amor adolescent, desamors, amors de joventut, amors sense fronteres, segones oportunitats, amor filial...

També hi col·laboren personatges coneguts, que aporten la seua opinió sobre la lectura i el valencià mitjançant entrevistes que es publicaran en els diaris. A més, es complementa amb articles en premsa i concursos sobre els llibres de cada setmana. Entre els participants se sortejaran vals de compra per a usar-los en el vostre supermercat Consum més pròxim, vals per a la botiga en línia de Terra Valenciana, per a Pollos Planes i per als restaurants Parrilla Pollos Planes.

 

Calendari

A partir del 21 de juny, cada dissabte i diumenge, fins al 26 de juliol de 2015, els llibres es podran aconseguir amb el diari Levante-EMV, al preu simbòlic d’1 euro presentant el cupó del diari (sense cupó 4,5 €). En el diari Información la distribució començarà el diumenge 5 de juliol i finalitzarà el 9 d’agost.

El primer llibre (Tu eres la reina, de Maria Jesús Bolta) és gratuït.

Estan escrits per a l’ocasió per escriptors valencians consolidats i de gran prestigi: Joan Pla, Gemma Pasqual, Joanjo Garcia, Francesc Gisbert, Pasqual Alapont, Maria Jesús Bolta, Àngels Moreno, Vicent Enric Belda, Josep Millo, Vicent Sanhermelando i Mercè Climent. Les cobertes dels llibres han sigut il·lustrades per una gran nòmina d’il·lustradors valencians: Ana Juan, Eli M. Rufat, Ramon Pla o Manuel Boix, entre altres.

En els llibres trobem també una selecció d’11 poemes, un per cada llibre, escrits per autors valencians contemporanis i clàssics que versen sobre el tipus d’amor de l’obra en qüestió. Cada títol inclou, a més, un glossari amb el significat d’algunes paraules i recomanacions per a llegir més llibres dels autors de la campanya.

La col·lecció va dirigida tant a lectors que ja estan habituats a llegir com a aquells que s’inicien en la lectura en valencià.

Calendari de publicació de les obres amb el Levante-EMV: http://www.llegirenvalencia.org/calendari

Més informació: http://www.llegirenvalencia.org/

Más información:
Cartell Llegir en valencià

EMAS upv