- -
UPV
 

Servicios que prestamos

Compromisos que asumimos

Atención al usuario

NormativaNormativa

Cursos y más formación

Pruebas de acreditación

Capacitación para la enseñanza

Autoaprendizaje

Actividades de promoción

Ayudas

Asesoramiento y traducciones

Recursos en línea

Datos sociolinguísticos

 
27/03/15
Noticia
La UPV organitza el taller “Crea la teua escola” a les Trobades d’Escoles en Valencià de 2015.

La Universitat Politècnica de València participa en les Trobades d’Escoles en Valencià de 2015, amb l’organització del taller “Crea la teua escola”.

El taller, organitzat el Servei de Promoció i Normalització Lingüística, ofereix la possibilitat de muntar una escola i personalitzar-la amb alguns arbres autòctons valencians (olivera, carrasca, ametler, xiprer...), situant-los en un espai verd, segons els gustos dels xiquets i joves participants.

El taller “Crea la teua escola” pretén ser una escola eficient que segueix els paràmetres arquitectònics i constructius que s’ensenyen en el Grau en Fonaments de l’Arquitectura i el Grau en Arquitectura Tècnica de la nostra universitat, amb el disseny i l’orientació adequats per aconseguir una reducció en el consum d’energia i arribar a ser una escola passiva. També, l’escola proporcionada i amb l’espai necessari per a la docència, l’estudi i el lleure i que té un contacte directe amb la natura i la societat, i on es garanteix l’abastiment d’energia generada per fonts renovables, que té un consum responsable de l’aigua i que adapta la qualitat d’aquesta a l’ús que se li dóna, d’acord amb els estudis del Grau en Enginyeria de l’energia.

I, finalment, una escola construïda amb materials, tradicionals i nous materials tecnològics, majoritàriament reciclables, que ens garantisquen una escola segura i saludable i provinents de l’entorn més pròxim possible, tot per aconseguir tenir la menor petjada de CO2 possible, com bé saben al Màster Universitari en Enginyeria, Processament i Caracterització de materials.

En les Trobades d’Escoles en Valencià, que organitza Escola Valenciana, els xiquets de totes les edats aprenen, dibuixen, llegeixen, experimenten, construeixen, miren, parlen, canten... i s’ho passen bé. Les Trobades d'Escoles en Valencià “continuen el seu viatge per les comarques valencianes. Són festes per la llengua lúdiques i reivindicatives que visualitzen l'autoestima lingüística i reclamen als responsables institucionals que facen del valencià la llengua pròpia i oficial d'ús normal per a tots i per a tot.

El lema de les Trobades 2015 és L'escola que volem “i té significats ben contundents: L'escola que volem en referència a l'escola que ens estimem. L'escola que volem referida al model d'escola en valencià que la nostra entitat ha preparat. L'escola que volem com a sinònim de desig de canvi, allò al que cal que estiguen atents els partits polítics de cara a les eleccions de maig de 2015.”

Més informació:

Taller de la UPV (del 28 de març al 6 de juny)

 

Servei de Promoció i Normalització Lingüística (www.upv.es/bondia)

Más información:
Cartell Trobades

EMAS upv