- -
UPV
 

Servicios que prestamos

Compromisos que asumimos

Atención al usuario

NormativaCursos y más formación

Pruebas de acreditación

Capacitación para la enseñanza

Autoaprendizaje

Actividades de promoción

Ayudas

Asesoramiento y traducciones

Recursos en línea

Datos sociolinguísticos

 
25/03/15
Noticia
L'SPNL informa. 13 universitats competiran a l’XI Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives

Tindrà lloc del 23 al 27 de març, a Salt (el Gironès), organitzada per la Universitat Oberta de Catalunya.

La iniciativa té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat valora capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

Enguany, l’XI edició de la competició compta ja amb la participació d’equips de 13 universitats: Alacant, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Girona, Illes Balears, Internacional de Catalunya, Jaume I, Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Oberta de Catalunya, Ramon Llull, Rovira i Virgili i Vic-Central de Catalunya.

L’èxit d’aquest format de competició ha dut a ampliar-la a l’estudiantat més jove a través de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, que enguany celebra la seua II edició i tindrà lloc al mateix espai de la seua germana major els dies 27 i 28 de març, tot seguit del campionat universitari.

Les universitats han desplegat durant els darrers mesos una intensa activitat de lligues internes per a seleccionar els seus equips representants a la lliga universitària; i així mateix 9 d’elles han acollit les fases locals de selecció de la competició de Secundària i Batxillerat, que ha comptat amb la participació de més de 400 estudiants de tot l’àmbit lingüístic.

La Lliga de Debat compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i, a més, la Fundació Banc Sabadell dóna suport a la competició universitària.


Font: Xarxa Vives d’Universitats (www.vives.org)


EMAS upv