- -
UPV
 

Servicios que prestamos

Compromisos que asumimos

Atención al usuario

NormativaNormativa

Cursos y más formación

Pruebas de acreditación

Capacitación para la enseñanza

Autoaprendizaje

Actividades de promoción

Ayudas

Asesoramiento y traducciones

Recursos en línea

Datos sociolinguísticos

 
22/12/14
Noticia
L'SPNL informa: El neologisme de 2014
L'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra conjuntament amb l'Institut d'Estudis Catalans, fa una crida oberta a participar en l'elecció de la paraula nova en català de l'any 2014.

L'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra (http://www.iula.upf.edu/obneo), conjuntament amb l'Institut d'Estudis Catalans, fa una crida oberta a participar en l'elecció de la paraula nova en català de l'any 2014, candidata a passar a formar part del diccionari, en la línia d'iniciatives anàlogues que duen a terme editorials com Chambers, Oxford o Merriam-Webster's per a l'anglès, o la Fundéu per a l'espanyol.

Entre altres paraules, es proposen neologismes com mediàtic, interanual, contacontes, extracomunitari, sobiranisme, estratosfèric, bestseller, caçatalents, etc., usats amb certa normalitat però que o bé no inclou el diccionari normatiu o bé, si els inclou, el significat no recull els seus nous usos.

Per enviar la proposta només cal emplenar, fins al 31 de desembre de 2014, aquest formulari: http://goo.gl/forms/dZQNChLJH8.

Entre totes les persones que hi participen se sortejarà un lot de premis. El dilluns 12 de gener de 2015 es donarà a conèixer el neologisme del 2014.

Font: Societat Catalana de Terminologia


EMAS upv