- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

Normativa



Cursos i més formació

Proves d'acreditació

Vols fer-nos una consulta?

Autoaprenentatge

Activitats de promoció

Suport al PDI

Ajudes

Assessorament i traduccions

Recursos en línia

Dades sociolingüístiques

Commemoració Estatut d’Autonomia

 
12/04/22
Notícia
L’SPNL informa: III Jornades dels Maquis a la Tinença de Benifassà

Les Jornades tindran lloc els propers 23 i 24 d’abril de 2022

L’Ajuntament de la Pobla de Benifassà i l’Associació de Veïns i Propietaris de la Pobla de Benifassà organitzen les Terceres Jornades dels Maquis a la Tinença de Benifassà els dies 23 i 24 d’abril de 2022 a la Pobla de Benifassà, ajornades al seu dia per la pandèmia.

L’objectiu és recuperar la memòria històrica que va marcar la vida de centenars de persones de la comarca, com un espai de reflexió i de difusió del coneixement d’aquests fets històrics on també es recordaran les víctimes d’aquells anys.

Amb l’edició d’enguany es vol retre homenatge a Florencio Pla Meseguer La Pastora, també conegut a la Pobla de Benifassà com Teresa o Teresot, en els anys que va viure i treballar al mas de la Pastora, propietat de la Família Abella-Gil.

A més, les Jornades tractaran altres aspectes de l’època dels maquis: el poblament dispers i les masies a la Tinença, una presentació literària (La Sega,  de Martí Domínguez), un treball de recerca i una xarrada de companys de La Gavilla Verde per explicar-nos la seua trajectòria. Tot això acompanyat de diferents rutes guiades, recreació històrica i una visita final al cementeri per rendir homenatge a les víctimes de la repressió franquista enterrades a la Pobla de Benifassà.

Inscripció: https://bit.ly/3E519yT

Més informació: Associació de Veïns i Propietaris de la Pobla de Benifassà 

Font: Associació de Veïns i Propietaris de la Pobla de Benifassà (http://bit.ly/2TxulJf)

 


EMAS upv