- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

NormativaCursos i més formació

Proves d'acreditació

Autoaprenentatge

Activitats de promoció

Suport al PDI

Ajudes

Assessorament i traduccions

Recursos en línia

Dades sociolingüístiques

Commemoració Estatut d’Autonomia

 
18/02/20
Notícia
25 anys liderant el debat sobre el valencià

La Jornada de Sociolingüística d’Alcoi celebra el seu aniversari el 27 i 28 de març amb una completa jornada sobre l’ús de la nostra llengua

 

  • La vint-i-cinquena edició recordarà Rafael Lluís Ninyoles, Isabel-Clara Simó i Mavi Dolç.
  • Obrirà el programa el periodista Vicent Partal, creador del portal informatiu Vilaweb, el primer pensat per a tot el nostre àmbit lingüístic.
  • Investigadors i polítics, com Juan Carlos Moreno Cabrera i Jordi Sebastià, debatran sobre la realitat sociolingüística del valencià en diferents contextos.
  • Hi haurà un taller i un diàleg sobre les actituds lingüístiques dels joves, dins i fora de l’aula.
  • Els actors Marian Díez i Xavier Monzó oferiran “Xe, de poble”, un conjunt de divertides històries.

 València, 17 de febrer de 2020

 

La XXV Jornada de Sociolingüística d’Alcoi ha esdevingut una fita important en la reflexió al voltant de la nostra llengua després de 25 edicions, des que el 1992 tingué lloc la primera edició.

 

Durant tots aquests anys han intervingut vora 300 experts de tots els àmbits i territoris amb llengua pròpia, com Rafael L. Ninyoles, Miquel Strubell, Josep Forcadell, Rafael Castelló, Toni Mollà, Mavi Dolç, Salvador Cardús, Vicent Pascual, Rosa Solbes, Vicenç Villatoro, Joaquim Bosch, Anselm Bodoque, Eugeni Alemany, María Pilar García Negro, i molts altres.

 

A més, les jornades han tingut un espai per a la música, el teatre, l’humor, les visites culturals, les exposicions, etc., que han enriquit una jornada de reflexió amb propostes lúdiques en valencià.

 

L’edició de 2020, que es desenvoluparà el 27 i 28 de març al Campus d’Alcoi, portarà com a subtítol “25 anys de debat sobre la nostra llengua i societat” i anirà dedicada al sociòleg Rafael Lluís Ninyoles, l’escriptora Isabel-Clara Simó i la professora i sociolingüista Mavi Dolç, referents de la llengua en els camps de la sociologia o la literatura.

 

La XXV Jornada analitzarà la comunicació i la política lingüística, l’estat de la llengua entre els joves, l’estatus actual de les llengües a Europa, la discriminació i el nacionalisme lingüístic europeu i espanyol i el treball de les actituds lingüístiques a l’aula.

 

La inscripció s’ha de fer en línia fins al 23 de març de 2020 per mitjà de dues possibles vies, la general a través de la UPV (www.sociolinguistica.eu), amb diversos preus segons el col·lectiu. O l’adreçada exclusivament als docents no universitaris a través del CEFIRE, que és gratuïta però no inclou ni el sopar ni el dinar (http://bit.ly/JOSOCIOL).

PONÈNCIES, TALLER I ESPECTACLE

PROGRAMA

MÉS INFORMACIÓ

www.sociolinguistica.eu


EMAS upv