- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

NormativaCursos i més formació

Proves d'acreditació

Autoaprenentatge

Activitats de promoció

Suport al PDI

Ajudes

Assessorament i traduccions

Recursos en línia

Dades sociolingüístiques

Commemoració Estatut d’Autonomia

 
24/09/19
Notícia
El 9 d’Octubre a la UPV: roders i joglars

Hi haurà diverses activitats: concert d’Andreu Valor, visita a l’Agromuseu i “Mitja dotzena d’històries de roders”

 

 

La UPV, a través del Servei de Normalització Lingüística, organitza dues activitats per commemorar el 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, data en què Jaume I conqueria la ciutat de València: “Mitja dotzena d’històries de roders” a l’Agromuseu i concert d’Andreu Valor a l’Auditori Alfons Roig.

 

7 octubre, 16-18 h: Visita a l’Agromuseu i “Mitja dotzena d’històries de roders”

La visita a l’Agromuseu de la UPV, conduïda pel seu director, Juan Gisbert, permetrà conèixer, un dels museus etnològic més complets que hi ha actualment, amb ferramentes del món rural i la llar, objectes de ceràmica, etc., que es troba al costat de l’ermita del Camí de Vera. A més, hi ha dues biblioteques cedides per professors d’Agronomia de la UPV, entre altres, que superen els 15.000 volums en total.

L’Agromuseu també és un lloc ideal per escoltar les històries de “Mitja dotzena d’històries de roders”, històries de bandolers i fets ocorreguts a les comarques de la Marina, la Safor, el Comtat, la Costera o la ciutat de València. Es tractava de personatges rebels valencians del segle XIX que, des d’un origen humil i relacionat amb el món majoritàriament agrícola, lluitaren contra el poder establit de les classes nobles i burgeses.

Aquestes narracions, amb el títol de “Mitja dotzena d’històries de roders”, aniran a càrrec de Manel Arcos, historiador, periodista, editor i escriptor conegut pels seus assajos sobre  el bandolerisme valencià del segle XIX i per la divulgació d'aquest fenomen, sobretot a les comarques centrals, fet que l’ha portat a publicar 12 obres sobre aquesta temàtica.

En acabar hi ha haurà una degustació d’orxata i fartons, provinents de la veïna localitat d’Alboraia.

Data: dilluns 7 d’octubre, de 16 a 18 h

Lloc: Agromuseu (enllaç a la situació en el plànol), a 10 minuts a peu des de l’Àgora

Inscripció: formulari (fins al 6 d’octubre). Les places són limitades.

Col·labora: Fundació Agromuseu de Vera

17 octubre, 19.30 h: Concert d’Andreu Valor


EMAS upv