- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

Normativa



Cursos i més formació

Proves d'acreditació

Vols fer-nos una consulta?

Autoaprenentatge

Activitats de promoció

Suport al PDI

Ajudes

Assessorament i traduccions

Recursos en línia

Dades sociolingüístiques

Commemoració Estatut d’Autonomia

 
24/04/19
Notícia
El 20 de maig s’inauguren les exposicions “Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps” i “Dones valencianes que han fet història”

Ambdues exposicions formen part dels actes de la Setmana del Compromís Social, inclosa en la celebració dels 50 anys de la UPV.

Amb motiu dels 50 anys de la UPV, dins de les activitats de la Setmana del Compromís Social, que organitza el Vicerectorat de Responsabilitat Social i Cooperació, el dilluns 20 de maig, a les 12 h, tindrà lloc la inauguració de les exposicions “Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps” i “Dones valencianes que han fet història”.

Les dues exposicions, que es podran visitar del 20 al 25 de maig, estan compostes per 14 panells cadascuna i pretenen contribuir al coneixement dels referents femenins socials i literaris i recuperar la memòria d’aquelles dones que, per proximitat geogràfica, sentim més properes.

“Dones valencianes que han fet història”

Aquesta exposició es basa en l’obra del mateix nom, Dones valencianes que han fet història, escrita per Sandra Capsir i Maria Viu, il·lustrada per Raquel Carrero, Naranjalidad, Eli M. Rufat i Tres Voltes Rebel i publicada per Edicions Bromera.

“Científiques, inventores, esportistes, músiques, pintores... Al llarg de la nostra història, moltes dones que han nascut o viscut en algun punt del territori valencià han deixat una empremta inesborrable gràcies al seu talent, esforç i tenacitat”.

El llibre va ser presentat el passat 4 de març, a la mateixa Biblioteca Central, dins dels actes del Dia de la Dona.

“Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps”

Es tracta d’una exposició itinerant sobre les escriptores valencianes, comissariada per Manola Roig i Rosa Roig i organitzada per la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

L’objectiu de les comissàries és “donar visibilitat a les escriptores valencianes que des de Sor Isabel de Villena fins l’actualitat han escrit en el nostre territori, posant un especial èmfasi sobre les autores que escriuen en valencià, perquè de vegades pateixen una triple invisibilització: per raó de sexe, llengua i territori”. També intenten introduir la visió de gènere en els plans de promoció de la lectura actuals, a més d’“omplir el buit que ara mateix existeix a les històries de la literatura i als currículums escolars sobre l’obra de les escriptores valencianes”.

L’exposició presenta un catàleg de 450 escriptores valencianes, de qualsevol llengua i gènere. A més, es complementa amb un lloc web (www.escriptoresvalencianes.com), en què es pot trobar informació sobre les escriptores catalogades, la unitat didàctica “Jugant amb l’exposició”, etc.

Calendari

Inauguració: 20 de maig, 12 h

Visites: del 20 al 25 de maig

Lloc de l’exposició: Biblioteca Central de la UPV

Organitza: Vicerectorat de Responsabilitat Social i Cooperació. Servei de Promoció i Normalització Lingüística (www.upv.es/bondia)

Col·labora: Servei de Biblioteca i Documentació Científica


EMAS upv