- -
UPV
 

Services Provided

Our Commitments

Customer service

Regulations



Courses and other Training

Exams for Accreditation

Vols fer-nos una consulta?

Self-Learning

Promotion Activities

Support to teaching and research staff

Financial Aid

Consultancy and Translations

Online Resources

Sociolinguistic Data

Commemoració Estatut d’Autonomia

 
27/02/19
News
La UPV presenta dues obres que ajuden a conèixer les dones valencianes que són referents socials

L’acte tindrà lloc el 4 de març a la Biblioteca Central del Campus de Vera.

El proper 4 de març, a les 16.30 h, amb motiu dels actes al voltant del 8 de Març, Dia de la Dona, tindrà lloc la presentació dels llibres Contem històries de dones d’ací  i Dones valencianes que han fet història, dos volums il·lustrats que busquen recuperar la memòria d’aquelles dones que, “per proximitat geogràfica, sentim més properes”, a més de disposar de referents femenins globals.

L’objectiu comú de les dues obres és donar-les a conèixer, de forma senzilla i entenedora, perquè han deixat un llegat excepcional i per completar la història i crear “una memòria comuna formada per dones i homes”, en paraules d’Ana López-Navajas, experta en coeducació i autora d’un dels pròlegs.

Dones valencianes que han fet història, escrit per Sandra Capsir i Maria Viu (i il·lustrat per Raquel Carrero, Naranjalidad, Eli M. Rufat i Tres Voltes Rebel), recopila la vida de 30 dones, de diferents èpoques i perfils, que han nascut o han viscut en algun punt del territori valencià, i que, “per una raó o per una altra, han fet història” gràcies al seu talent, esforç i tenacitat.

Contem històries de dones d’ací, per Rosa Roig i Manola Roig, ens acosta de forma captivadora un recull de 21 biografies en llenguatge pròxim i íntim i amb il·lustracions evocadores que permet ser llegit des dels 7 fins als 100 anys.

Científiques, inventores, esportistes, músiques, pintores... aquestes obres són una aproximació a la història valenciana escrita per les dones i que ara, gràcies a una mobilització social imparable, demana a crits eixir a la llum. Així hi podrem trobar noms com Carmen Alborch, Manuela Ballester, Maria Blasco, Lucrezia Bori, Carmen Calvo, Dolores Cortés, Adela Cortina, Elia Garci-Lara, Ana Lluch, Reyes Martí, Pilar Mateo, Carme Miquel, Anna Montañana, Rosanna Pastor, Carme Portaceli, Isabel-Clara Simó, Mónica X... i moltes altres.

L’acte comptarà amb la presència de les autores, Sandra Capsir, Rosa Roig, Manola Roig i Maria Viu, i estarà presentat per Rosa Puchades, vicerectora de Responsabilitat Social i Cooperació.

 

Data i lloc

4 de març

16.30 h

Biblioteca Central de la UPV

Organitza: Vicerectorat de Responsabilitat Social i Cooperació. Servei de Promoció i Normalització Lingüística

Col·laboren: Servei de Biblioteca i Documentació Científica, Edicions Bromera i Vincle Editorial

 

 


EMAS upv