- -
UPV
 

Services Provided

Our Commitments

Customer service

Regulations



Courses and other Training

Exams for Accreditation

Vols fer-nos una consulta?

Self-Learning

Promotion Activities

Support to teaching and research staff

Financial Aid

Consultancy and Translations

Online Resources

Sociolinguistic Data

Commemoració Estatut d’Autonomia

 
11/07/18
News
«Llegir en valencià, la nostra cuina»: la pansa i el llagostí

‘Ariadna adormida‘ i ‘Després de les marees ‘

Ariadna adormida

Ariadna decideix tornar al seu poble, a Xaló, després d’un fum d’anys i d’experiències i llocs viscuts. Torna a la vall de Pop on va créixer perquè vol que la terra dels seus pares i la pansa feta de manera artesanal siguen el sosteniment dels seus tres fills. Ara bé, això no és tan senzill: la família, els comentaris i els malentesos li ho compliquen a cada pas que fa. Tot i això, la promesa feta al fill major pesa molt més.

Text: Elvira Cambrils

Il·lustració: Naranjalidad

Data de publicació:

14 de juliol amb Levante-EMV

27 de juliol amb Información

 

Després de les marees

Arreu del Maestrat hi ha contadors d’històries que diuen saber per què a Vinaròs es cuina el millor llagostí. Parlen d’una història d’una dona, Marina la Forastera, i un pescador, una gran història d’amor amb alguna espina, i que entre espines i alegries ensenyaren a molts vinarossencs a cuinar els llagostins, perquè en sabien més que ningú. Quan algú demana als narradors per què li deien la Forastera, sovint diuen que era perquè no se sabia d’on havia vingut i no es va saber mai on se’n va anar.

Text: Ivan Carbonell Iglesias

Il·lustració: Aram Delhom

Data de publicació:

15 de juliol amb Levante-EMV

28 de juliol amb Información




EMAS upv