- -
UPV
 

Services Provided

Our Commitments

Customer service

Regulations



Courses and other Training

Exams for Accreditation

Vols fer-nos una consulta?

Self-Learning

Promotion Activities

Support to teaching and research staff

Financial Aid

Consultancy and Translations

Online Resources

Sociolinguistic Data

Commemoració Estatut d’Autonomia

 
27/06/18
News
«Llegir en valencià, la nostra cuina»: la carxofa i l'ametla

‘Les detectives i el banquet de carxofa‘ i ‘La dolçor del món ‘

Les detectives i el banquet de carxofa

Les detectives són tres estudiants de Benicarló que sempre van juntes i que han viscut moltes aventures. Ara, a l’institut, han d’afrontar-ne una altra, un repte relacionat amb la seua terra. Han de dur a terme una investigació per a descobrir el món de la carxofa, des del conreu al carxofar fins a les maneres que té la gent de cuinar-la. I tot això per a intentar guanyar un concurs, però sobretot per a demostrar que amb esforç i fent les coses bé al final el resultat és positiu. Tot i els entrebancs!

Text: Aina Garcia Carbó

Il·lustració: Gloria Celma

Data de publicació:

30 de juny amb Levante-EMV

13 de juliol amb Información


La dolçor del món

Lliris arriba a l’Alcoi dels anys trenta a buscar faena. De primer prova a treballar cosint amb sa tia i en acabant troba col·locació d’ajudanta i dependenta en una confiteria. I és llavors, quan d’una gelada sobtada, la collita d’ametla es fa malbé i, sense ametla, no s’hi pot fer ni torró ni peladilles. Els confiters alcoians pareix que troben la solució al problema portant l’ametla de Xixona, per la Carrasqueta, però el camí és més complicat del que es pensaven: els roders assetgen.

Text: Francesc Gisbert

Il·lustració: Albert Martí

Data de publicació:

1 de juliol amb Levante-EMV

14 de juliol amb Información



EMAS upv