- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

NormativaCursos i més formació

Proves d'acreditació

Autoaprenentatge

Activitats de promoció

Suport al PDI

Ajudes

Assessorament i traduccions

Recursos en línia

Dades sociolingüístiques

Commemoració Estatut d’Autonomia

 
13/06/18
Notícia
Una quarantena de persones van participar en la ruta literària “la València de Vicent Andrés Estellés” del 25 d’abril passat

L’activitat formava part del programa d’El Vint-i-5, al voltant de la data històrica del 25 d’Abril

L’activitat Ruta literària: la València de Vicent Andrés Estellés, que es va realitzar el passat 25 d’abril passat, va comptar amb la participació de vora 40 persones, pertanyents a la UPV més alguns acompanyants.

La ruta, inclosa dins de les activitats d’El Vint-i-5, que es realitzen cada any al voltant de la data històrica del 25 d’Abril, es basava en la guia «La València de Vicent Andrés Estellés. Mirada d'un poeta» –publicada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua–. I va consistir en un recorregut a peu amb la lectura participativa, a càrrec dels participants, dels poemes inspirats en diversos llocs de la ciutat de València, amb el guiatge d’Isabel Anyó Andrés, néta del poeta, i la col·laboració musical de Pau Alabajos.

Entre altres poemes, es va llegir “Sonata d’Isabel”, “No escric èglogues”, “Teoria i pràctica de la flor natural (I)”, “Ací”, “L’ofici”, “Jo no enganye”, “Preocupacions”, “Cançó de perdona aquell que no duu”, “Demà serà una cançó”, “Cant de Vicent”, “Cos mortal”, “VIII (fragment)”, “Cançó de la rosa de paper” o “Crema de Xàtiva”, a mesura que es feia la ruta des de la plaça de l’Ajuntament pels punts del recorregut següents: la Llotja, Mercat Central, plaça de la Reina, casa d’Ausiàs March, carrer del Miracle, Banys de l’Almirall, Sant Esteve, l’Almodí, plaça de l’Almoina, plaça de la Mare de Déu, carrer dels Cavallers, portal de la Valldigna i Torres dels Serrans.

L’organització va anar a càrrec del Servei de Promoció i Normalització Lingüística (www.upv.es/bondia) i hi van col·laborar l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i La Rosa de Paper.


EMAS upv