- -
UPV
 

Serveis prestats

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

Normativa

Cursos i més formació

Proves d'acreditació

Capacitació per a l'ensenyament

Autoaprenentatge

Activitats de promoció

Ajudes

Assessorament i traduccions

Recursos en línia

Dades sociolingüístiques

 
Matricula't en valencià a la UPV

La UPV llança la campanya “Matricula’t en valencià, perquè vols!”, amb l’objectiu de promoure la tria del valencià com a llengua de preferència en la matrícula, la matriculació en les assignatures que s’imparteixen en valencià i, en general, l’ús del valencià en l’àmbit acadèmic.

El missatge de la campanya del curs 2015-2016, incideix en la necessitat de manifestar explícitament la voluntat dels estudiants de rebre l’ensenyament en valencià.

Com a suport es donen orientacions amb el document “Per què estudiar en valencià?” en el qual s’ofereixen informacions útils sobre estudiar en valencià i l’aprenentatge d’aquesta llengua: “Per què em convé estudiar en valencià?”, “Com puc estudiar en valencià?”, “Què implica matricular-me en una assignatura en valencià?”, “En quina llengua m'he d'expressar jo?”, “I si algun estudiant demana que el professor canvie de llengua?”, “Què puc fer per a aprendre valencià o per a perfeccionar-lo?”, “Per a què serveixen els certificats de valencià?” i “Què puc fer per a promoure el valencià a la universitat?”.

 

La campanya Matricula’t en valencià, s’adreça als estudiants de grau, de cicle i de màster, es recolza en tres accions:

  1. En matricular-te al juliol i setembre: Escull el valencià com a llengua en què vols rebre la docència i matricula’t en les assignatures en valencià i en les assignatures de valencià tècnic.
  2.  El 10 de setembre: #viulaUPVenvalencià amb una foto i un gelat a les paradetes del Matricula’t en valencià (de 12 a 15 h)
  3. De l’1 al 8 d’octubre: Si has escollit el valencià com a llengua de preferència en la docència, recull l’obsequi de benvinguda.

 

  1. En matricular-te al juliol i setembre: Escull el valencià com a llengua en què vols rebre la docència i matricula’t en les assignatures en valencià i en les assignatures de valencià tècnic.

Quan et matricules, escull la llengua en què vols rebre la docència: marca la casella valencià, independentment de la llengua en la qual s’oferisquen les assignatures concretes en què et matricules.

Matricula’t en les assignatures que s’ofereixen en valencià, i durant el curs acadèmic –en les teues classes i pràctiques– demana els materials docents, pren els apunts, fes les preguntes, realitza els exàmens, els treballs... en valencià. I en cas que no n’hi haja, no dubtes a demanar més presència del valencià a les aules.

Matricula’t també en les assignatures de valencià tècnic, perquè aprendràs la terminologia pròpia de la titulació, milloraràs la teua competència comunicativa i professional i milloraràs els teus coneixements per a presentar-te a les proves d’acreditació, que permeten obtenir els certificats de valencià de la UPV.

 

  1. El 10 de setembre: #viulaUPVenvalencià amb una foto i un gelat a les paradetes del Matricula’t en valencià (de 12 a 15 h)

Ara que ja t’has matriculat, fes-te l’últim gelat de l’estiu i viu la UPV en valencià!

El dia 10 de setembre, de 12 a 15 h, els estudiants de la UPV que desitgen participar en aquesta activitat hauran de realitzar i compartir una fotografia original i pública a les xarxes socials (Facebook, Twitter o Instagram) amb l’etiqueta #viulaUPVenvalencià.

A les fotografies hauran d’aparèixer alguns exemples d’usos del valencià a la universitat: materials docents, cartells, rètols o elements del campus que estiguen escrits en valencià. L’estil serà lliure i es podran usar filtres fotogràfics.

Una vegada publicada la fotografia, els estudiants participants podran recollir un gelat als lloc on estarà situat el carret dels gelats (Àgora i esplanada de la Casa de l’Alumne), on hauran de mostrar amb el mòbil o un altre dispositiu la foto publicada en obert a les xarxes socials.

 

  1. De l’1 al 8 d’octubre: Si has escollit el valencià com a llengua de preferència en la docència, recull l’obsequi de benvinguda

De l’1 al 8 d’octubre, al Servei de Promoció i Normalització Lingüística del teu campus, pots recollir l’obsequi de benvinguda (fins a l’acabament de les existències).

Per a acreditar que has escollit el valencià com a llengua de preferència, pots mostrar l’automatrícula amb la casella del valencià marcada, per mitjà del teu dispositiu mòbil (telèfon, tauleta...) o amb un ordinador de l’SPNL.

 

Més informació:

 

Servei de Promoció i Normalització Lingüística: www.upv.es/bondia

 apnl.bondia

 @spnlbondia


EMAS upv