- -
UPV
 

Services Provided

Our Commitments

Customer service

RegulationsCourses and other Training

Exams for Accreditation

Competence for Teaching

Self-Learning

Promotion Activities

Support to teaching and research staff

Financial Aid

Consultancy and Translations

Online Resources

Sociolinguistic Data

 
Informaciķ de les trobades

La UPV participa en les Trobades d'Escoles en ValenciāLa UPV, per mitjā de l'Ārea de Promociķ i Normalitzaciķ Lingüística, participa en les Trobades d'Escoles en Valenciā, que organitza la Federaciķ d'Escola Valenciana i que anualment reuneix en diverses localitats valencianes, una per comarca, tots els xiquets, professors i pares dels colˇlegis amb línia en valenciā.

Enguany la UPV participarā amb un taller anomenat "Zoōtrop, el precursor del cinema". El zoōtrop és un instrument creat el 1834 pel matemātic anglčs William George Horner. Estā compost per un cilindre buit, i una seqüčncia d'imatges muntades a l'interior del cilindre que mostren etapes successives d'un mateix moviment. En la superfície del cilindre hi ha una sčrie de ranures equidistants i, en girar-lo, mirant a través de les ranures, apareix una imatge en moviment. Aixō és degut a la "persistčncia retiniana", que és el fenomen que s'explica al taller. El zoōtrop fou un joguet molt popular a la seua čpoca i acabā contribuint a l'apariciķ del cinema.

La UPV participa en onze Trobades d'Escoles en Valenciā en diferents comarques: el 19 d'abril a Albaida; el 20 d'abril a Sollana, Museros i Faura; el 27 d'abril a Valčncia; el 10 de maig a Albal; el 25 de maig a Riba-roja; el 31 de maig a Beniarbeig i Beniarjķ, i el 7 de juny a Castalla i Canals.

EMAS upv