- -
UPV
 

I Jornadas "Habitar es cuidar"

I Jornadas

12-13-14 noviembre 2019 | Aula Magna ETSA-UPV

 

 

 

 

 

 

Les primeres Jornades HABITAR ÉS CUIDAR tracten el tema de l’habitatge des de l’òptica de la cura i l’àmbit reproductiu. Una visió oferida a través d’una lectura transversal, des de l’experiència d’arquitectes, sociòlegs i també de personal d’entitats que gestionen l’habitatge públic.

Per a més informació: https://calab.es/catedra-habitatge/

HABITAR ÉS CUIDAR es desenvolupa en tres jornades dedicades, cada una, a una temàtica concreta, que s’estructuren en les intervencions dels convidats i en un torn de debat i preguntes obert a tots els assistents. Els temes són:Dimarts, 12: NOVES ESTRATÈGIES EN RELACIÓ AMB HABITAR.

L’objecte d’aquesta jornada és el concepte del co-habitar: viure en comunitat, noves experiències de comunitats, d’habitatges en cooperatives, de viure amb els altres, etc. Aquesta sessió oferirà visions tant teòriques com pràctiques, així com obrirà els ulls a la gestió d’habitatges tutelats des del paper d’una fundació.Dimecres, 13: NOVES DOMESTICITATS.

El debat entre diferents estudis sobre les seues visions quant a l’habitatge és el que destaca d’aquesta jornada. Arquitectura efímera i llars transformables, llargues tradicions en projectar habitatges, altres conceptes que els estenen a l’espai públic mitjançant processos cooperatius i nous usos dels patis. Una oportunitat d’escoltar què es pensa quant a habitatge en l’actualitat.


Dijous, 14: NOVES TIPOLOGIES.

Aquesta última sessió, finalment, està dedicada a la reflexió teòrica de nous conceptes en l’àmbit tipològic contraposats a l’experiència pràctica dels habitatges promoguts i gestionats a Catalunya. S’escoltaran idees actuals i noves nocions tipològiques que s’estan portant a terme, o potser encara no, en el Parc públic d’habitatges a Catalunya.

(04/11/2019)EMAS upv