- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

Normativa



Cursos i més formació

Proves d'acreditació

Vols fer-nos una consulta?

Autoaprenentatge

Activitats de promoció

Suport al PDI

Ajudes

Assessorament i traduccions

Recursos en línia

Dades sociolingüístiques

Commemoració Estatut d’Autonomia

 
Descripció de les fases

  • Fase 1a: Lligueta interna (per equips): 14, 15 i 16 d’abril de 2015.

Els estudiants inscrits participaran en una lligueta per equips (de 2 a 4 persones), del 14 al 16 d’abril, defensant un tema (a favor o en contra) proposat per l’organització, segons el sorteig previ.

El nombre màxim d’equips és de 16, que s’admetran per ordre d’arribada.

El tema dels debats, així com el sistema de competició, es farà públic en la reunió informativa que tindrà lloc el dijous 12 de març, a les 12.30 h, a la sala d’actes de Rectorat (planta baixa).

L’estructura general dels debats consistirà en introduccions, refutacions i conclusions, a favor o en contra, segons la posició assignada.

S’atorgaran els premis següents:

  • 1r premi: per valor de 600 euros
  • 2n premi: per valor de 300 euros

A més, els 16 millors oradors realitzaran, gratuïtament, el Taller de comunicació eficaç. Millora les teues habilitats comunicatives, a través del Centre de Formació Permanent de la UPV.

 

  • Fase 2a: Taller de comunicació eficaç. Millora les teues habilitats comunicatives (taller formatiu per a la Lliga de Debat de la Xarxa Vives d’Universitats):

del 9 al 17 de setembre de 2015.

Destinataris: s’adreça als 16 millors oradors de la lligueta interna de la UPV, realitzada anteriorment, sempre que estiguen matriculats en el curs 2015-2016.

Durada: 30 hores (18 h presencials + 12 h de treball autònom) certificades amb l’expedició d’un certificat d’aprofitament.

Equivalència en crèdits: 3 crèdits ECTS.

Metodologia: taller teoricopràctic, amb suport audiovisual.

      Continguts:

  • Habilitats comunicatives per a parlar en públic, 5 h, presencial.
  • Eines de comunicació i debat a la universitat: presentacions eficaces, 3 h, presencial.
  • Recerca d’informació, tant en mitjans impresos com electrònics, amb els recursos de la UPV, 2 h, presencial.
  • Sessions en línia complementàries dels continguts presencials, 10 h.
  • Treball autònom no presencial: preparació d’arguments a favor i en contra d’un tema, 10 h.
  • Prova final presencial: presentació en públic del tema.

Dates: del 9 al 17 de setembre de 2015.

Professorat: experts en comunicació, presentacions i recerca d’informació.

Llengua vehicular del taller: valencià.

 

“La Lliga de Debat Universitari és una competició en la qual, durant una setmana, diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Els equips representen la seua universitat i han d’estar formats per un màxim de 5 persones –dos oradors, dos documentalistes i un reserva– a més d’un capità.

Mesos abans del començament de la Lliga es fa públic el tema del debat. Durant la competició, els equips no coneixen quina posició han de defensar (a favor o en contra) fins a uns minuts abans de començar cada enfrontament. Un equip de jutges decideix quina argumentació s’ha realitzat amb el màxim rigor i de la forma més convincent possible, d’acord amb els criteris establerts a les bases de la competició.”

Es pot consultar tota la informació actualitzada en la pàgina de la Lliga de Debat de la XVU (http://www.vives.org/ca/serveis/lliga-de-debat-universitari/) i els documents de les bases, sistema de competició, etc., en l’edició del 2015 (http://www.vives.org/serveis/lliga-de-debat-universitari/xi-lliga-de-debat-universitari/).


EMAS upv