- -
UPV
 
28/06/19
Notícia
Campionat Europeu Universitari de Bādminton 3a i 4a jornada

Seguim els passos de la selecció UPV de Bàdminton disputant el Campeonat Europeu en Polònia.

Crònica de la tercera jornada:

L'equip de bàdminton de la UPV finalitza en el lloc 14 en l'Europeu Universitari celebrat en Lodz. Finalment ahir es va perdre contra l'universitat russa de Ural, possiblement en l'enfrontament que pitjor es va jugar des que va començar la competició. Al cansament físic (Andrea Arrones i Óscar Delgado estan jugant amb molèsties) es va unir la baixa de Marcin Kalitka que, segurament, afecte a nivell psicològic també als nostres jugadors. Només es va poder guanyar el dobles femení, sent per tant el resultat 4-1 que no mostra la diferència real entre els dos equips. 

  De qualsevol forma, el balanç final de la competició per equips és positiu, doncs s'han lluitat tots els enfrontaments perdent-se alguns d'ells per xicotets detalls o falta d'experiència. El bon nivell dels nostres jugadors el demostra el fet d'haver tingut contra les cordes a la Universitat de Fribourg (SUI), medalla de bronze finalment, contra la qual es va cedir finalment per 3-2 després d'anar 2-0 a d'alt. Cal recordar que aquesta era la primera vegada que un equip de Bàdminton de la nostra universitat es classificava per a un Europeu. De ben segur aquesta experiència els farà créixer a tots els nivells. En la formació integral dels nostres estudiants, una experiència d'aquest tipus sempre és molt enriquidora. 

   Avui s'inicien les competicions individuals. Aquestes es disputen en quadres eliminatoris i la veritat és que el sorteig no ha sigut res favorable per als nostres interessos. A les 10:40 jugaran Andrea Arrones i Òscar delgado contra la parella suïssa de Fribourg, una dels caps de sèrie i, per demostrat ací, una de les favorites per a arribar molt lluny, sobretot perquè Nicole Schaller ha arribat en un gran moment de forma. A les 14:00 jugarà Óscar l'individual masculí contra el cap de sèrie número 4, John Torjussen, de la Universitat de Nottingham (la campiona de la competició per equips), i Ana Mico contra la francesa Elorri Morra. Finalment, a les 14:40, Andrea Arrones, a qui mai li afavoreixen els sortejos, li tocarà enfrontar-se de nou davant la suïssa Nicole Schaller. 

Crònica de la cuarta jornada:

 Ahir es van iniciar les competicions individuals amb els individuals i el mixt. En individuals masculí, Óscar Delgado no va tenir cap opció davant el cap de sèrie número 4. En l'individual femení, Ana Oncina va vèncer en dos sets a la francesa Elorri Mora en un partir jugat amb molt de cap i en el que, malgrat un moment de crisi en el primer set degut a dues faltes de recepció xiulades per l'àrbitre que van fer que es perdera una mica la concentració i la jugadora francesa arribara a posar-se per davant, la nostra jugadora va saber tornar al partit i acabar guanyant 2-0. 

 Avui s'inicien les competicions de dobles masculins, on no tindrem representació, i de dobles femenins, on Ana i Andrea tractaren de passar ronda davant les franceses Clara Cotte i Elorri Mora, dos especialistes en aquesta modalitat. Abans d'aquest partit (12:40), Ana tractarà d'avançar ronda en l'individual femení davant l'alemana Sara Janssens a les 10:40, la qual cosa l'acostaria a les medalles. 


EMAS upv