- -
UPV
 
28/03/19
Notícia
Campionat d'Espanya Universitari d'Escalada

El pròxim dia 2 d'abril el Pavelló de la UPV es vist de gala per a celebrar el Campionat d'Espanya Universitari d'Escalada 2019, el primer dels quatre campionats que organitzarà la UPV.

Durant els mesos d'abril i maig, la Comunitat Valenciana organitza els Campionats d'Espanya Universitaris en 25 modalitats esportives, un projecte realitzat per la cooperació i col·laboració solidària de les 7 Universitats de la Comunitat Valenciana, en el qual figura com a col·laborador principal la Fundació Trinidad Alfonso.

Una projecció de l'esport universitari enormement significativa, actuant sota els principis d'interacció, col·laboració, cooperació, treball en equip i cohesió dins del sistema universitari nacional relacionat amb l'esport.

 

Al voltant de 100 esportistes representants de 25 universitats espanyoles es desplaçaran fins a les instal·lacions de la UPV el pròxim dia 1 d'abril per a acreditar-se com a participants en la competició. Després del procés d'acreditació, es realitzarà una reunió tècnica on s'explicaran els detalls de la competició a la sala Ximo Mora de la Casa de l'Alumne.

El dia 2 el rocòdrom de la UPV serà l'escenari de la competició, una estructura de formigó tematitzat  de 13 m d'alt per 15 m. d'ample amb un desplom en la seua part mitjana de 3 m. Amb més de 3.000 punts d'ancoratge per a preses artificials, una gran roca natural en un espai Indoor, per la qual cosa no afectaran les influències climatològiques al desenvolupament del campionat.

El Campionat es realitza en la modalitat d'escalada de dificultat amb dues fases, la fase eliminatòria i la fase final.

Al matí des de les 10.00 fins a les 14.30, es desenvoluparà la fase eliminatòries amb 4 vies preparades ad hoc per a l'ocasió. La fase eliminatòria s'escala en modalitat a flaix en la qual cada esportista escala les dues vies de la seua categoria.

Una quota flotant pròxima a 8 esportistes de categoria femenina i masculina seran els que passaran a la fase final que donarà començament a les 16.00 hores. La fase final es realitza a vista en la qual cada esportista escala una sola via.

Tota la informació del Campionat està disponible en www.ceuscv2019.com, web comú per a tots els Campionats d'Espanya Universitaris organitzats per les Universitats de la Comunitat Valenciana pertanyents al Comité Autonòmic d'Esport Universitari.

El campionat serà retransmés en streaming per l'Àrea de Comunicació de la Universitat Politècnica de València en el següent enllaç: https://www.youtube.com/user/upvtv/live?reload=9

Tot el desenvolupament del campionat serà difós en directe en les xarxes socials amb el *halstag #*ceuscv2019.

 

 


EMAS upv