- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

Normativa



Cultura Campus d'Alcoi

Cultura Campus de Gandia



Formación

Aules de Cultura UPV

Espacio N-1

PC_ACTS

Prime the Animation!

Novembre Festival de Jazz

Música UPV

Cine Dijous de pel·lícula

POLINIZA DOS Trobada d'Art Urbà

Residencia artística

Mundos por venir

Red Espacios Expositivos UPV

Agenda UPV



Sala d'exposicions del Rectorat

PAC

Hall Solidari

En Acció

ÀGORA SOUND

 
15/11/22
Notícia
I Jornades "Paisatges imperfectes: Sòls urbanitzables no ocupats en el litoral mediterrani"

Divendres 25 de novembre de 2022 
D'11.30 a 18.00 h
Sala de projeccions de l'ETS d'Arquitectura UPV

En els últims anys hem viscut un intens procés d'urbanització a Europa que ha tingut especial intensitat a les regions mediterrànies. La Comunitat Valenciana, i especialment la franja que conforma el seu litoral, és un bon exemple d'aquesta activitat incrementada amb la convivència dels milers de turistes que ens visiten tots els anys o que fixen la seua residència en aquestes costes.

La bambolla immobiliària forjada en la coneguda com a “dècada prodigiosa” (1997-2007) va deixar com a referència dades històriques de creixement econòmic vinculats al sector immobiliari. Però aquesta situació descrita de creixement il·limitat que va adoptar la forma d'un ‘virtuós’ cicle immobiliari especulatiu, va quedar frenat en sec en 2007, amb l'esclat de la bambolla immobiliària. Després del tsunami urbanitzador les conseqüències han sigut en molts casos desastroses. Podria semblar que el ritme d'aquesta màquina de transformació territorial estiguera alimentat d'una demanda demogràfica també creixent a l'espera de l'ocupació dels nous “trossos” de ciutat. Paradoxalment serà tot el contrari. Una altra nova “Espanya buida” se situa en la línia litoral sense perspectives de desenvolupament. Un important volum de territoris inacabats i ociosos, un “urbanisme dorment” format per territori no ocupats són els seus senyals d'identitat.

Aquestes Jornades pretenen posar en comú els diversos estudis i reflexions recents que aborden els que hem anomenat “Paisatges Imperfectes” establint una comparació entre l'ocorregut a València, Múrcia i Andalusia.

Programa.pdf

STREAMING (media.upv.es)


EMAS upv