Data: 10 i 11 de maig del 2019
Lloc: Sala d'actes de l'Escola Superior d'Informàtica de la UPV
Inscripció a la web https://www.cfp.upv.es
L'alimentació, juntament amb les seues pràctiques socials i els procediments tècnics vinculats a aquesta, són transversals a la cultura, i de manera bidireccional, la cultura també ho és amb l'alimentació. En aquest sentit, els museus com a instrument per a la gestió cultural per la seua naturalesa mimètica han anat incorporant gradualment l'alimentació en els seus discursos expositius, i han arribat a sorgir d’altres –tant en el sector públic com en el privat– que aborden l'alimentació de manera específica, centrats a revaloritzar, promoure o difondre determinats productes. A aquest fet cultural cal sumar-li que l'alimentació i tot el seu univers material com a simbòlic està començant a ser considerat com a part integrant del patrimoni cultural d'un país, comunitat o col·lectiu determinat, com és el cas de la dieta mediterrània, que des de l'any 2013 està inclosa –com altres moltes pràctiques alimentàries– en la llista del Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO, representant països com Xipre, Croàcia, Espanya, Grècia, Itàlia, el Marroc i Portugal.
Per això la celebració de les jornades sobre patrimoni alimentari, museus i indústries culturals és un esdeveniment que vol acompanyar aquest procés global, que pretén ser un espai de diàleg, de confrontació d'idees, experiències i conceptes on es puguen conèixer diferents accions que es duen a terme en el món de la gestió del patrimoni alimentari i de la museologia per a difondre, promoure i salvaguardar aquest tipus de patrimoni. En aquesta oportunitat, es congrega personal de gestió cultural de museus d'Itàlia, Suïssa i Espanya, entre altres, a més de diversos representants de museus de la Comunitat Valenciana dedicats a l'alimentació.
INSCRIPCIÓ: https://www.cfp.upv.es/
Organitza: Departament de Comunicació Audiovisual, Documentació i Història de l'Art (DCADHA).
Més informació:
https://elgustoenelmuseo.com/