- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

NormativaSala d'exposicions UPV

POLINIZA DOS Trobada d'Art Urbà

NOVEMBRE: Festival de Jazz

Prime the Animation!

PAC

ÀGORA SOUND

CINEMA: Dijous de pel·lícula

En Acció

FICAE

Aules de Cultura UPV

Hall Solidari

Música UPVCultura Campus d'Alcoi

Cultura Campus de Gandia

Agenda UPV

Descomptes culturals

 
08/02/19
Notícia
Dia Internacional de les Dones i les Xiquetes a la Ciència (PAC 2019)

Dissabte, 16 de febrer del 2019
Horari: 12.00 h
Lloc: Casa de Cultura Marquès González de Quirós de Gandia
Dirigida a famílies amb xiquets i xiquetes de 5 a 12 anys

Saps qui va ser la Ventafocs de l’astronomia? I la Bella Dorment de la tecnologia? A partir de la història de Monica Grady, una científica espacial, narrada a manera de conte, compartirem les gestes d’altres superheroïnes; persones que van ser, són i seran capaces de grans èxits en circumstàncies molt hostils. Totes elles utilitzen les matemàtiques com a superpoder; es van enfrontar a grans problemes sense resoldre amb valentia i astúcia, i van saber utilitzar la seua creativitat per avançar per senders que mai ningú abans havia solcat mai. Només algunes d’elles van aconseguir sortir de l’atmosfera terrestre, però totes elles han realitzat passos de vital importància en el nostre camí cap a la Lluna i més enllà.

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València i l'Ajuntament de Gandia col·laboren en l'organització del taller, 'Curie, un conte actiu', que té lloc dissabte 16 de febrer, a les 12.00 h, en la Casa de cultura Marquès González de Quirós de Gandia. L'assistència és gratuïta fins completar la capacitat del local.

L'Organització de Nacions Unides ha declarat l'11 de febrer com el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta a la Ciència, amb l'objectiu d'ajudar a visibilizar el treball de les científiques, a crear rols femenins en els àmbits de la ciència i l'enginyeria i a promoure pràctiques que afavorisquen la igualtat de gènere en l'àmbit científic.

Activitats en tot l'estat

Col·legis, universitats, centres de recerca, unitats de comunicació científica, empreses, ajuntaments i altres entitats estan organitzant activitats durant el mes de febrer; l'objectiu de donar visibilitat a les mateixes s'ha engegat la web 11defebrero.org.

En aquesta plataforma es pot accedir al Manifest INSPIRA, que subscriuen també des del Comitè d'Igualtat del Campus de Gandia. En el manifest s'afirma que 'vivim en un món global i divers on la igualtat no està aconseguida en molts aspectes. Un que ens preocupa i ocupa és la bretxa de gènere i la tecnologia'. Entre els objectius que es fixen en el manifest es troben:

  • Reflexionar i revisar la falsa creença que ja hi ha igualtat. Conèixer les dades.
  • Reconèixer públicament que dones i homes tenim les mateixes capacitats i mereixem el mateix reconeixement.
  • Donar a conèixer les conseqüències de la falta d'igualtat existent, i treballar per a conscienciar a la societat de la necessitat d'accions positives per a evitar-les.
  • Visibilitzar a les dones científiques i tecnòlogues històriques i actuals, posant en valor el seu treball i construint nous referents.
  • Revertir els estereotips socials, desmitificant les creences sobre els rols de gènere.
  • Afavorir un context social i educatiu en el qual les xiquetes es vegen animades, capaces i reconegudes perquè puguen triar el seu futur sense condicionaments.

EMAS upv