- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

Normativa



Cultura Campus d'Alcoi

Cultura Campus de Gandia



Formación

Aules de Cultura UPV

Espacio N-1

PC_ACTS

Prime the Animation!

Novembre Festival de Jazz

Música UPV

Cine Dijous de pel·lícula

POLINIZA DOS Trobada d'Art Urbà

Residencia artística

Mundos por venir

Red Espacios Expositivos UPV

Agenda UPV



Sala d'exposicions del Rectorat

PAC

Hall Solidari

En Acció

ÀGORA SOUND

 
08/02/19
Notícia
Conferència "Fotografia científica. El arte de lo invisible"

Data: divendres 15 de febrer del 2019
Horari: 12.30 h
Lloc: Sala d'actes del Rectorat. Planta baixa (edifici 3A)
Posteriorment, es realitzarà una visita guiada a la mostra.

Coincidint amb l'exposició “Fotografia científica” a la sala de Rectorat de la UPV, Luis Monje impartirà la conferencia “Fotografia científica, l'art de l'invisible” el pròxim divendres 15 de febrer a la sala d'actes de Rectorat (12.30 h.). Posteriorment, es realitzarà una visita guiada a la mostra.

La xarrada tractarà sobre la definició de la fotografia científica, les seues particularitats i la seua classificació per especialitats, per a centrar-se després en les branques que permeten “fer visible l'invisible” i repassar els últims avanços en aquest camp. La intervenció de Monje s'il·lustrarà amb fotografies seus i amb la realització d'experiments amb la visió del públic.

La ciència es desenvolupa, en quasi totes les seues disciplines, a partir de les observacions visuals. La fotografia científica és una eina fonamental per a l’avanç de la ciència, la indústria i l’educació. La ciència, en quasi totes les seues branques, avança fent observacions visuals. La fotografia científica té una funció doble: d’una banda, il·lustrar i fixar aquestes observacions, i de l’altra, registrar nombrosos fenòmens que resulten invisibles a la nostra vista, siga perquè tenen dimensions reduïdes (microscòpia) o una llum feble (astrofotografia de cel profund) o una rapidesa o lentitud extremes (fotografia d’alta velocitat i filmació a intervals o time lapse) o pel fet que la nostra vista és cega a un tipus de radiació determinat (Rx, UV, IR, termografia...).

La fotografia científica no és una especialitat, sinó un conjunt de tècniques fotogràfiques complexes que comprenen més de 30 branques, entre les quals es troben la fotografia forense, la fotomacrografia, el supermacro, la fotografia infraroja, l'estudi de l'espectre electromagnètic, la fotografia de luminescències, la fotografia de Schileren, la fotografia de Kirlian, la fotografia amb llum polaritzada, la fotografia ultraviolada, la termografia, la fotografia de naturalesa, la fotografia botànica, la fotografia d'alta velocitat, l'astrofotografia planetària, l'astrofotografia de cel profund, la fotomicroscopia òptica, la fotomicroscopia electrònica o la fotografia mèdica.
Luis Monje és un dels pocs fotògrafs científics del món que ha dedicat la major part de la seua vida a estudiar-les, practicar-les i difondre-les, sent pioner a Espanya en diverses d'aquestes tècniques.

La sala d'exposicions del Rectorat acull la mostra dedicada a l'obra de Luis Monje fins al pròxim 1 de març.

 

Més informació:
http://www.upv.es/entidades/ACU/noticia_1060662v.html
http://www.luismonje.com/

Més informació:
CV Luis Monje

EMAS upv