- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

Normativa



Cultura Campus d'Alcoi

Cultura Campus de Gandia



Formación

Aules de Cultura UPV

Espacio N-1

PC_ACTS

Prime the Animation!

Novembre Festival de Jazz

Música UPV

Cine Dijous de pel·lícula

POLINIZA DOS Trobada d'Art Urbà

Residencia artística

Mundos por venir

Red Espacios Expositivos UPV

Agenda UPV



Sala d'exposicions del Rectorat

PAC

Hall Solidari

En Acció

ÀGORA SOUND

 
08/02/18
Notícia
Dia Internacional de les Dones i les Xiquetes a la Ciència (PAC 2018)

dissabte, 10 de febrer del 2018
Horari: 11:30 a 13:00 h
Lloc: Casa de Cultura Marquès González de Quirós de Gandia
Dirigida a famílies amb xiquets i xiquetes de 5 a 12 anys
Assistència és gratuïta

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València i l'Ajuntament de Gandia col·laboren en l'organització del taller, 'Curie, un conte actiu', que té lloc dissabte 10 de febrer, d'11.30h a 13.00h, en la Casa de cultura Marquès González de Quirós de Gandia. L'assistència és gratuïta fins completar la capacitat del local.

L'activitat està dirigida a famílies amb xiquets i xiquetes de 5 a 12 anys i forma part de les activitats del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.

L'objectiu de l'activitat 'Curie, un conte actiu' és donar a conèixer la història de la més important científica de tots els temps: Marie Sklodowska-Curie. En clau de conte, el grup 'Los gatos con batas' dóna vida a una vida èpica amb música, llum i color. A més, es realitzaran demostracions científiques i experiments sorprenents.

L'Organització de Nacions Unides ha declarat l'11 de febrer com el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta a la Ciència, amb l'objectiu d'ajudar a visibilizar el treball de les científiques, a crear rols femenins en els àmbits de la ciència i l'enginyeria i a promoure pràctiques que afavorisquen la igualtat de gènere en l'àmbit científic.

El comitè d'igualtat del Campus de Gandia de la UPV, format per estudiants, professores i personal d'administració i serveis és responsable d'aquesta iniciativa des del Campus, amb la col·laboració de la Regidoria d'Igualtat i Dóna de lAjuntament de Gandia. L'acció també conta amb el suport del Programa d'Accions Culturals (PAC 2018) de la UPV.

Activitats en tot l'estat

Col·legis, universitats, centres de recerca, unitats de comunicació científica, empreses, ajuntaments i altres entitats estan organitzant activitats durant el mes de febrer; mb l'objectiu de donar visibilitat a les mateixes s'ha engegat la web 11defebrero.org.

En aquesta plataforma es pot accedir al Manifest INSPIRA, que subscriuen també des del Comitè d'Igualtat del Campus de Gandia. En el manifest s'afirma que 'vivim en un món global i divers on la igualtat no està aconseguida en molts aspectes. Un que ens preocupa i ocupa és la bretxa de gènere i la tecnologia'. Entre els objectius que es fixen en el manifest es troben:

  • Reflexionar i revisar la falsa creença que ja hi ha igualtat. Conèixer les dades.
  • Reconèixer públicament que dones i homes tenim les mateixes capacitats i mereixem el mateix reconeixement.
  • Donar a conèixer les conseqüències de la falta d'igualtat existent, i treballar per a conscienciar a la societat de la necessitat d'accions positives per a evitar-les.
  • Visibilitzar a les dones científiques i tecnòlogues històriques i actuals, posant en valor el seu treball i construint nous referents.
  • Revertir els estereotips socials, desmitificant les creences sobre els rols de gènere.
  • Afavorir un context social i educatiu en el qual les xiquetes es vegen animades, capaces i reconegudes perquè puguen triar el seu futur sense condicionaments.

EMAS upv