- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

NormativaSala d'exposicions UPV

POLINIZA DOS Trobada d'Art Urbà

NOVEMBRE: Festival de Jazz

Prime the Animation!

PAC

ÀGORA SOUND

CINEMA: Dijous de pel·lícula

En Acció

FICAE

Aules de Cultura UPV

Hall Solidari

Música UPVCultura Campus d'Alcoi

Cultura Campus de Gandia

Agenda UPV

Descomptes culturals

 
Exposicions anteriors

Fotografia Científica. Luis Monje

INAUGURACIÓ: 24 de gener del 2019 a les 13.00 h
del 24 de gener a l'1 de març del 2019

La fotografia científica és una eina fonamental per a l’avanç de la ciència, la indústria i l’educació.

La ciència, en quasi totes les seues branques, avança fent observacions visuals. La fotografia científica té una funció doble: d’una banda, il·lustrar i fixar aquestes observacions, i de l’altra, registrar nombrosos fenòmens que resulten invisibles a la nostra vista, siga perquè tenen dimensions reduïdes (microscòpia) o una llum feble (astrofotografia de cel profund) o una rapidesa o lentitud extremes (fotografia d’alta velocitat i filmació a intervals o time lapse) o pel fet que la nostra vista és cega a un tipus de radiació determinat (Rx, UV, IR, termografia...).

La fotografia científica no és una especialitat, sinó un conjunt de tècniques fotogràfiques complexes que comprenen més de 30 branques, 20 de les quals les presentem ací de la mà de Luis Monje, un dels pocs fotògrafs científics del món que han dedicat la major part de la seua vida a estudiar-les, practicar-les i difondre-les.

Veure vídeo - Veure vídeo UPV TV - Veure Notícia - Galeria d'imatges - Veure díptic

 

PHOENIX >> VALENCIA. Breaking the Wall

INAUGURACIÓ: 20 setembre del 2018 a les 20.00 h
del 20 de setembre al 31 d'octubre del 2018

PHOENIX VALÈNCIA. Breaking the Wall és un projecte artístic d'intercanvi cultural que a través de l’obra gràfica dirigeix la mirada cap a un món sense fronteres i convida a la reflexió sobre les relacions interculturals.

La hibridació i el mestissatge presents en les pràctiques artístiques contemporànies són un reflex dels fluxos migratoris que, al llarg de la història i en el nostre món globalitzat, s'enfronten a la reglamentació dels països i generen una reflexió constant sobre la condició de les fronteres. De la mateixa manera i seguint una tradició que es remunta diversos segles, l'intercanvi de gravats permet traslladar idees i transcendir territoris per a mostrar-nos l’altre, conèixer-lo i aprendre d’ell. En aquest cas, escurçant la distància entre el desert nord-americà i la costa mediterrània.

L'exposició suposa el resultat d'aquesta col·laboració a través de la carpeta d'obra gràfica que, amb el mateix títol, reuneix treballs de 12 artistes de l'Herbeger Institute for Design and the Arts de l'Arizona State University (Phoenix, EUA) i d'altres realitzats per artistes vinculats a la Facultat de Belles Arts de la UPV. I es completa amb la invitació cursada als artistes de Phoenix per a exposar altres obres originals (fotografia, vídeo, escultura, instal·lació).

Veure vídeo - Veure vídeo UPV TV - Veure Notícia - Galeria d'imatges - Veure díptic

 

JAVIER SÁEZ CASTÁN. D'un costat i d'un altre: El gabinet de l'il·lustrador

INAUGURACIÓ: 28 setembre del 2017 a les 20.00 h
del 28 de setembre al 22 de desembre del 2017

L'exposició presenta per primera vegada a València una àmplia selecció de treballs de Javier Sáez Castán, Premi Nacional d'Il·lustració 2016, i autor, entre altres llibres i treballs, del famós Animalari universal del professor Revillod.

A manera de retrospectiva, suposa un recorregut per diferents moments de la seua trajectòria a través de més d'un centenar de treballs (esbossos, material de procés , obres acabades i llibres), que inclouen tres sèries inèdites de dibuixos i pintures sobre paper realitzades entre els anys 1986 i 1987, i que subratllen un punt d'inflexió entre el final de la seua etapa de formació i l'inici de la seua carrera professional, entre Alacant, Madrid i València, la qual cosa permet comprovar com el particular imaginari de l'autor apareix i es va gestant en aquells anys d'incertesa i de La Movida, entre la mirada a allò quotidià i la narració d'una ficció màgica.

A més, al centre de la sala es presenta per primera vegada al públic part d'un nou llibre en procés (del qual pren l'exposició el títol), la qual cosa permet traslladar l'espectador a l'estudi-gabinet perquè imagine l'il·lustrador treballant, anant de la idea als esbossos, a les proves, passant per les referències i el material d'arxiu, però sense desvelar encara la història.

Javier Sáez Castán (Osca, 1964) és autor i il·lustrador d'àlbums, còmics, novel·les i altres “artefactes il·lustrats”. Reconegut a nivell internacional i traduït a diversos idiomes, comparteix la seua experiència com a autor en cursos, tallers i conferències per tota la península, Europa i Llatinoamèrica. Va cursar l'especialitat de Dibuix s la Facultat de Belles Arts de la UPV en la primera meitat dels anys vuitanta, a la qual torna puntualment com a professor del Màster en Il·lustració i Disseny. Entre els seus llibres destaquen: Animalario universal del profesor Revillod: fabuloso almanaque de la fauna mundial, juntament amb Miguel Murugarren (2003); La merienda del señor verde (2007); Pom… Pom… Pompibol! (2007); Soñario o diccionario de sueños del Dr. Maravillas (2008); Limoncito: un cuento de Navidad (Océano, 2010); Nada pura 100% (2011); Extraños (2014); El armario chino (2016), o El animalario vertical, juntament amb Miguel Murugarren (2016).

Veure vídeo - Veure vídeo UPV TV - Veure Noticia - Galería d'imatges

 

Repensat i fet

INAUGURACIÓ: 13 juny del 2017 a les 10.00 h
del 13 de juny al 25 de juliol del 2017

Cada dos anys, la Universitat Politècnica de València organitza la Fira dels Invents amb l’objectiu d’acostar a tota la societat la recerca que du a terme als laboratoris. L’exposició reuneix una vintena de productes, prototips i models desenvolupats en els departaments, instituts i centres de la universitat..

Amb el títol «Repensat i fet», la mostra ofereix la possibilitat de conèixer de prop el treball d’investigadors i alumnes de la UPV en àmbits com l’aeronàutica, l’automoció, les noves aplicacions per a dispositius mòbils, la química, la construcció, les tecnologies per a la salut o l’agroalimentació, entre altres. A més, obri les portes als futurs investigadors, ja que també s’hi mostren els dos projectes guanyadors del concurs Petits Grans Invents 2017, en el qual participen alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà.

La Fira dels Invents és un esdeveniment que promou la Universitat Politècnica de València en el qual col·labora la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat.

http://www.info.upv.es/feriainventos/

Veure vídeo - Veure vídeo UPV TV - Veure Notícia - Galeria d'imatges - Veure dossier

 

WOMEN IN WORK. Dona, art i treball en la globalització

del 7 de març al 19 de maig de 2017 PRORROGADA fins al 31 de maig

La globalització no ha sigut capaç de superar l’antiga ordenació de les esferes socioeconòmiques definides per la divisió sexual del treball productiu i reproductiu. Molt al contrari, si bé la dona s’ha incorporat al mercat laboral productiu de forma massiva, no ha deixat de realitzar les tasques reproductives invisibles (el treball de cura que permet la reproducció de la vida).

Les dones accedeixen al mercat laboral de forma asimètrica respecte als homes, a causa principalment de l’“impost reproducti”. Un altre problema és l’augment del treball gratuït i la segregació del mercat global de treball, així com la feminització de la pobresa.

L’exposició “Women in Work. Dona, art i treball en la globalització” ofereix una revisió d’algunes practiques artístiques que des dels anys 1990 a Espanya i a nivell internacional han abastat i abasten aquesta temàtica.

L’exposició es compon de cinc seccions:

  1. Projectes: Circuits de gènere en l'era global, crítica feminista i algunes subversions de l'economia. Coordinació: Mau Monleón
  2. Cicle de vídeo: Working. Enfront del monopoli masclista de la cultura. Coordinació: Mau Monleón, Dionisio Sánchez i Valentina Paz Henríquez 
  3. Cicle de vídeo: Feminismes, dona i treball a Galícia. Coordinació: Ánxela Caramés
  4. Cicle de vídeo: El nostre orgull, la nostra lluita. [Sobre les dones treballadores peruanes]. Coordinació: Valentina Paz Henríquez 
  5. Projectes gràfics: Dona, no m'agrada quan calles. Moviment estudiantil i lluita feminista a Xile [Nucli d'Estudis Gràfica Política i Moviment Estudiantil a Xile]. Coordinació: Carolina Olmedo Carrasco i Javiera Manzi

Veure vídeo - Veure Notícia - Veure Notícia UPV TV - Galeria d'imatges - Ver catàleg

 

EN ACCIÓ [2]

del 25 de gener al 23 de febrer del 2017

Exposició a favor de Valencia Acoge, amb una col·laboració de 63 artistes de la UPV i una donació de 153 obres amb preus a la venda des d'1 €. L'exposició s'obrirà al públic el 25 de gener, fins al 23 de febrer. Només a partir del 13 de febrer es posaran a la venda totes les obres exposades. Entre les peces que formen l'exposició tenim aquarel·les, llenços, escultures, fotografies, gravats i llibres d'artista, i també s'oferiran publicacions de l'Àrea d'Activitats Culturals a preus simbòlics (llibres, DVD i CD).

Valencia Acoge és una associació totalment independent de qualsevol altra associació, sindicat, partit, organisme, administració, etc. Després de més de deu anys de treball i després de múltiples avatars, l'associació s'ha fet el seu propi espai dins del panorama d'ONG per a la defensa de la igualtat i els drets dels immigrants. La motivació principal que uneix les persones integrants de València Acull, al marge d'ideologies, és la defensa dels drets de les persones estrangeres al nostre país. Especialment ens identifiquem amb l'estipulat en la Declaració Universal dels Drets Humans, subscrita per l'estat espanyol. Hem d'exigir la seua aplicació, que així mateix ha d'inspirar l'actuació de l'administració en tots els seus camps, i denunciar la hipocresia dels estats occidentals a l'hora de complir les obligacions que comporta la firma d'acords internacionals.

Veure vídeo - Veure vídeo de la venda d'obres - Notícia UPV TV - Veure Notícia - Galeria d'imatges

 

RESTAURA 3.0

del 4 d'octubre del 2016 al 13 de gener del 2017.

L'escenari professional del restaurador o restauradora ha canviat substancialment en les últimes dècades. Amb la implementació de tecnologies avançades, l'expertització de les intervencions artístiques ha arribat a nivells inimaginables. Aquestes noves formes de col·laboració interdisciplinàries han permès de forma progressiva compartir i integrar la informació generada amb l'actual societat 3.0.

La formació dels professionals en conservació del patrimoni suposa un pilar fonamental en la base del nostre marc cultural. Al Departament de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Universitat Politècnica de València s'ha perseguit des del seu origen, fa 25 anys, la formació de personal especialista qualificat i competent, i se’ls ha transmès inquietud, curiositat i sensibilitat per la salvaguarda del patrimoni. Així mateix, s'han intentat seguir atentament les transformacions socioculturals que s'han anat produint, adaptant-les a les exigències i necessitats formatives de cada moment.

La mostra “Restaura 3.0” és un exemple clar on s'estableix una perfecta harmonia entre obra primigènia, nous materials i noves tècniques d'intervenció, que comparteix amb l'espectadora i l’espectador solucions evolucionades i resultats intel·ligibles.

Veure vídeo - Veure catàleg - Noticia - Notícia UPV TV - Galeria d'imatges

 

Entendre el caos

del 21 d'abril al 15 de juliol de 2016.

La finalitat d’aquesta exposició és explorar i descobrir la presència de retícules en la vida diària i en el món artificial en què vivim. La retícula, entesa com el fonament constructiu i compositiu de les xarxes i les estructures, apareix tant en el microcosmos com en el macrocosmos, i també en el món artificial tècnic, arquitectònic, creatiu i artístic.

L’exposició proposa un recorregut visual per les diverses manifestacions de xarxes i retícules en alguns dels camps d’observació que hi ha en la natura, en l’aplicació com a principi compositiu en les tècniques constructives del passat i en la tecnologia actual.

Veure vídeo- Veure catàleg - Notícia - Notícia UPV TV - Galeria d'imatges

 

Salt de pàgina

del 12 de gener al 5 d'abril de 2016.

La col·lecció Llibre d'Artista de la Universitat Politècnica de València està situada en la biblioteca de la Facultat de Belles Arts i, en l'actualitat, compta amb més de 900 exemplars. Parteix del període dels anys 60 del segle XX, i atén tant el llibre d'artista com publicacions especials, revistes experimentals, llibre il·lustrat, poesia visual o qualsevol obra realitzada per artistes en format lliure.

Comisariada pel professor i investigador del Departament de Dibuix Antonio Alcaraz, l'exposició, que romandrà oberta al públic fins al pròxim 5 d'abril, està dividida en un total de sis seccions. La primera d'elles inclou llibres històrics molt rellevants d'artistes de gran prestigi internacional. Les cinc seccions restants versen sobre la utilització o no de text en la creació de llibres d'artista.

La mostra, que ha despertat l'interès de museus, universitats i diversos col·lectius tant a Espanya com a nivell internacional, presenta al públic, una gran col·lecció, possiblement única a Europa entre els fons d'art universitaris, i que posseeix la UPV, de manera excepcional, sobre un producte actualment molt valorat, en alça, com és el llibre d'artista.

Galeria d'imatges - Veure catàleg - Notícia - Veure vídeo

 

En Acció

del 14 al 22 de desembre 2015

La Universitat Politècnica de València (UPV), a través de l'Àrea d'Activitats Culturals,va realitzar el dilluns 14 de desembre la campanya En acció, destinada a enviar ajuda econòmica als refugiats sirians que ara mateix viuen una situació dramàtica.

Sota el lema "Compra art, regala solidaritat", la UPV va traure a la venda un total de 160 obres (pintura, escultura, fotografia, etc.), donades per més de 60 artistes vinculats a la institució, a preus molt econòmics: a partir de només 1 euro.

Gràcies a la col·laboració desinteressada d'artistes i alumnes de belles arts, la campanya va aconseguir recaptar la suma de 3.735€ que va a ser donats a la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR).

Galeria d'imatges - Notícia - Veure video

 

LuxData_25

1 octubre 4 desembre 2015

La Universitat Politècnica de València (UPV), a través de l'Àrea d'Activitats Culturals, presenta l'exposició "LuxData_25", oberta al públic fins al pròxim 4 de desembre a la sala d'exposicions UPV, situada a la planta baixa de l'edifici del Rectorat del campus de Vera.

La mostra, comissariada per Amparo Carbonell, commemora el 25 aniversari de la creació del Laboratori de Llum de la UPV, sorgit en 1990 de la transformació del Laboratori de Luz i Color creat en 1986 per José Mª Yturralde, primer grup de recerca d'una facultat de Belles Arts en la universitat espanyola.

Galeria d'imatges - Veure catàleg - Notícia - Veure vídeo

 

FIRA DELS INVENTS DE LA UPV

17 juny - 21 juliol 2015

Cada dos anys, la Universitat Politècnica de València organitza la Fira dels Invents, amb l'objectiu d'acostar la recerca que es duu a terme als laboratoris a tota la societat. En aquesta nova edició, l'exposició reuneix una vintena de productes, prototips i models desenvolupats als departaments, instituts i centres de la UPV.

Sota el títol “Repensat i fet”, la mostra ofereix la possibilitat de conèixer de prop el treball dels investigadors i alumnes de la UPV en àmbits com el de l'aeronàutica, l'automoció, noves aplicacions per a dispositius mòbils, química, construcció, tecnologies per a la salut o agroalimentació, entre altres.

A més, com a novetat, la Fira dels Invents obri les seues portes als futurs investigadors. En aquesta exposició es podran veure també els dos projectes guanyadors del concurs Petits Grans Invents 2015, dirigit a alumnes d'ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà.

La Fira dels Invents és un esdeveniment promogut per la UPV, i compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i Tecnologia (FECYT) del Ministeri d'Economia i Competitivitat.

www.info.upv.es/feriainventos - Notícia

 

10 X 10 POLINIZA - DESÈ ANIVERSARI DEL FESTIVAL

Comissari: Juan Canales i Joan B. Peiró
26 març - 9 juny 2015

Poliniza, el prestigiós festival d'art urbà de la Universitat Politècnica de València (UPV), celebrarà al pròxim mes de maig la desena edició, i per commemorar-ho la institució universitària, a través de l'Àrea d'Activitats Culturals, ha organitzat una gran exposició, "10x10 Poliniza", la inauguració de la qual tindrà lloc el dijous 26 de març (20 h, sala d'exposicions del Rectorat, campus de Vera, entrada lliure).

La mostra, que podrà visitar-se fins al 9 de juny, inclou al voltant de 900 fotografies realitzades per Kike Sempere durant les nou edicions precedents del festival.

Comissariada per Juan Canales i Joan B. Peiró, l'exposició recorre audiovisualment la història de Poliniza i inclou, a més, una vintena d'obres pertanyents al Fons d'Art i Patrimoni de la UPV i realitzades per artistes que van participar en alguna de les edicions anteriors del festival, com ara Escif, Dinorah, La Robot de Madera, Charkipunk, Cere, Lolo, Dulk, Hyuro o Said Dokins.

Galeria d'imatges - Veure catàleg - Notícia - Veure vídeo

 


EMAS upv