- -
UPV
 
VPN para Android 12 y superiores con FortiClient
Infoacceso Acceso VPN VPN en smartphones i tablets VPN para Android 12 y superiores con FortiClient  ...

Conexión VPN a la UPV con el cliente de FortiClient VPN

El client FortiClient VPN és una APP de l'empresa Fortinet que es pot utilitzar per connectar a la xarxa VPN de la UPV des de diferents sistemes operatius, entre ells, Android. Per ara, és l'opció recomanada y l'unica válida per Android 12 i superiors.

Per començar, s'haurà d'instal·lar la APP en el seu dispositiu. Per motius de securetat, és important fixar-se en que siga l'aplicació de Fortinet. Pot descarregar-la des d'aquests enllaços:

Només s'òbriga l'aplicació ens oferirà l'opció de crear un nou túnel de tipus Ipsec VPN.

Seleccionem l'opció de "Server Settings" i després, "Servers".

Indiquem el servidor, que serà vpn.upv.es, després indiquem el Local ID a on posarem la paraula UPV i com a Pre-shared key escriurem upvnet.

Seleccionem l'opció que apareix en pantalla, on posa "Go Back", per a retrocedir, doncs, entrem en IPsec XAuth settings i emplenem, en l'apartat Username, el nom d'usuari amb format: usuari@upv.edu.es, on usuari és el nom del seu compte personal.

També es poden usar els formats usuari@upvnet.upv.es o usuari@alumno.upv.es segons el col·lectiu al qual cadascú pertany, però usuari@upv.edu.es funciona sempre, excepte per a comptes temporals.

També es pot introduir ací el password (la seua clau d'usuari), perquè es guarde permanentment, encara que no és recomanable per motius de seguretat.Posteriorment, farem clic en "Go Back" per a tornar a la pantalla principal.

Per a connectar a la VPN és molt important assegurar-se que no està ja connectat a la xarxa wifi de la UPV.

Per a connectar, utilitze el botó "Connect" i escriga la contrasenya que li demanarà si no l'ha guardada abans.

Recorde que, a més del password, li saltarà la doble autenticació en el dispositiu mòbil i ha d'acceptar-la.

Si la connexió té èxit eixirà una pantalla amb els detalls de la connexió que inclou la IP Local que se li ha assignat, que serà una 158.42.246.x.

En aquest moment, tot el trànsit cap a adreces de la UPV, incloent adreces privades serà enviat a través del túnel, mentre que la resta de trànsit cap a Internet serà enviat directament sense passar per la UPV.

Per a finalitzar la connexió, òbriga de nou l'aplicació FortiClient VPN i polse el botó Disconnect.


EMAS upv