- -
UPV
 

Un titulat del Campus, seleccionat per al Festival Internacional Cinema Jove

Un titulat del Campus, seleccionat per al Festival Internacional Cinema Jove <br>

I el Catàleg Curts 2017

Alexander Lemus, titulat en Comunicació Audiovisual en la Universitat Politècnica de València i  Silvia Carpizo, Màster d'Animació de la UPV, han sigut seleccionats per a la secció oficial del Festival Internacional de Cinema Cinema Jove i també per al catàleg Curts 2017 que elabora l'Institut Valencià de Cultura (IVAC), amb l'objectiu de promocionar els curts de la Comunitat Valenciana en festivals nacionals i internacionals, així com en la indústria audiovisual.

Alexander Lemus ha sigut seleccionat pel seu curtmetratge documental ‘Life in Boxes’ i Silvia Carpizo per ‘The Neverending Wall’. 

Alexander Lemus és graduat en Comunicació Audiovisual al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València; director i guionista, des de 2009 ha participat en múltiples produccions d'Espanya, Cuba i Estats Units com a director, realitzador, director de fotografia i ajudant de direcció. A més, ha experimentat amb el teatre i la fotografia guanyant diversos premis i reconeixements. Com a director és autor dels curts ‘Vezhete’ (2009); 12 (2010), ‘Echoes From’ (2013); Dins (2013); ‘Le Gran Golpeaur’ 2014) i ‘Life in Boxes’ (2017), a més de la web sèrie de ficció ‘La gent és imbècil’ (2014), 

Life in Boxes 

Segons Alexander Lemus, ‘Life in Boxes’ és una reflexió sobre la vida i la importància que s'atorga als objectes, als records materialitzats que són part de nosaltres. El protagonista del documental és Edward Lachman, cineasta i director nord-americà, nominat en dues ocasions per als Óscar i que ha treballat com a director de fotografia per a directors com Todd Solondz, Sofia Coppola, Wim Wenders, Paul Schrader, Ulrich Seidl, Maroun Bagadadi, Steven Sodebergh i Todd Haynes. En 2017 va rebre el ‘Achievement Award’ en la 31 edició dels premis de la ‘American Society of Cinematographers’ i el Billy Bitzer Award en la IATSE LOCAL 600, gran associació de directors de fotografia d'Estats Units.

Alexander Lemus va conèixer al cineasta per casualitat: ‘Estava cercant un lloc en el qual viure a Manhattan, on havia anat per a fer un documental sobre l'internet a Cuba i, gràcies a una amiga meua, vaig conèixer a Edward Lachman. No ens va costar fer-nos amics i va compartir amb mi el seu temps, coneixements i, per descomptat, les caixes. Aqueixes caixes contenien tots els records de Ed, des de deures de la universitat fins al material de les pel·lícules que havia fet’.

Per a Lemus, la realització d'aquest curtmetratge documental ha sigut molt important: ‘Aquest documental significa moltíssimes coses per a mi, no són només imatges, són també records i una forma perfecta de capturar l'essència d'aqueixos meravellosos mesos que vaig passar amb Ed com a New Yorker’. 

(21/06/2017)EMAS upv