- -
UPV
 

Jornades 'Turisme Accessible'

Jornades 'Turisme Accessible' <br>

Del 28 al 30 de juny, gratuïtes i amb tallers pràctics

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València organitza les Jornades de Sensibilització ‘Turisme accessible: reptes del futur’, una iniciativa que vol contribuir a la cooperació i inclusió social de persones amb discapacitat, segons l’eix establert per l’Organització Mundial del Turisme (OMT) ‘Turisme per a tots: promoure l’Accessibilitat’. 

Les Jornades, gratuïtes, tenen lloc del 28 al 30 de juny i estan dirigides a estudiants del Campus de Gandia de la UPV, encara que es podran admetre inscripcions externes, sempre que el nombre màxim d’assistents no excedisca les 25 – 30 persones. 

L’activitat  és possible gràcies a l’ajuda concedida a la professora del Grau en Turisme, Maryland Morant, dins el programa Glocal – Iniciatives locals per a la creació d’una ciutadania global, del Centre de Cooperació al Desenvolupament de la UPV. 

Segons la professora  i investigadora Maryland Morant, el Codi Ètic Mundial per al turisme de l’OMT subratlla que totes les persones han de tindre dret a gaudir del turisme sense obstacles. 

‘Volem aconseguir una major conscienciació i canvis de comportaments, perquè totes les persones som demandants de turisme accessible en algun moment de les nostres vides, bé per una discapacitat, malaltia o fins i tot per no estar familiaritzats amb l’entorn’, explica Maryland Morant. 

‘Per això, a més de conèixer la problemàtica i les bones pràctiques que es poden desenvolupar, amb professorat expert, es realitzaran tallers i eixides de camp per tal que les persones assistents sàpiguen què és viure en primera persona una experiència relacionada amb una discapacitat física, mental o sensorial’ 

L’accessibilitat universal és la condició que han de complir els entorns, processos, béns, productes i serveis, així com els objectes o instruments, eines i dispositius, per a ser comprensibles, utilitzables i practicables per totes les persones en condicions de seguretat i comoditat, i de la forma més autònoma i natural possible. 

(15/06/2017)EMAS upv