- -
UPV
 

Cursos de xinčs en el Campus

Cursos de xinčs en el Campus<br>

La Universitat d'Estudis Estrangers de Pequín (BFSU) ha obert una seu a Espanya, en concret al Campus de Gandia

La Universitat d'Estudis Estrangers de Pequín (BFSU) ha obert una seu a Espanya, en concret al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, gràcies a un acord de col·laboració; es tracta de l’única seu en Espanya de la universitat xinesa. En virtut de la cooperació amb la UPV, el Campus de Gandia impartirà al juliol cursos intensius de xinès, tant per a la comunitat universitària com per al públic en general. La seu de la Universitat d'Estudis Estrangers de Pequín també promocionarà la cultura xinesa a la Comunitat Valenciana i organitzarà esdeveniments culturals i escoles d'estiu. D'altra banda, gestionarà la promoció de la Universitat Politècnica de València a Xina i coordinarà una sèrie d'activitats en tots dos països, com els intercanvis de professors i alumnes, les ofertes de pràctiques en tots dos països o la participació conjunta en projectes. 

A mitjà termini, està previst que es realitzen projectes docents conjunts, com, per exemple, una doble titulació entre el Grau en Turisme de la UPV i Direcció i administració d'empreses de la BFSU. Per a aquest fi, la Universitat de Llengües Estrangeres de Pequín ha destinat personal al Campus de Gandia de la Politècnica, tant per a la gestió de la Casa de Xinesa-UPV com per a impartir les classes de xinès.

La Casa de Xina comença la seua activitat lectiva amb cursos intensius de xinès bàsic que s'impartiran en el Campus de Gandia durant el mes de juliol de, 17 a 20 hores, en grups reduïts. Les persones interessades poden obtenir més informació en l'Oficina Internacional Campus de Gandia, en el telèfon 962849475 i el correu electrònic wangyvie@bfsu.edu.cn.

Segons fonts de l'oficina internacional del Campus de Gandia, amb l'obertura de la Casa de Xinesa-UPV es cobrirà la falta d'oferta de classes de xinès, no solament per als estudiants del campus, sinó per a qualsevol persona interessada de la Safor.

Prestigi internacional 

La Universitat d'Estudis Estrangers de Pequín (BFSU) gaudeix d’un elevat prestigi i és capdavantera dels rànquings en les seues àrees d'especialitat, principalment les llengües estrangeres i els estudis internacionals; treballa en més de 40 llengües diferents i són especialistes en la docència del xinès com a llengua estrangera, motiu pel qual elaboren el material didàctic per a l'Institut Confucio.

Amb prop de 9.000 estudiants de grau, màster i doctorat, un nombre molt xicotet per a Xina, els seus estudiants accedeixen a ella amb un numerus clausus molt alt. 'Per exemple, en filologia anglesa la nota de tall, depenent de l'any, pot superar els 720 punts de Gao kao (selectivitat xinesa) sobre un total de 750 punts, la qual cosa a Espanya equivaldria a un 9,6 sobre 10', expliquen des de l'Oficina Internacional.

Fins a principis dels anys 80 la BSFU depenia del Ministeri de Relacions Exteriors, 'i s'enorgulleix dels seus contactes amb el govern xinés i alguns dels seus líders, com Mao Zedong i Zhou Enlai', expliquen des de l’Oficina Internacional. En l'actualitat és una universitat pública depenent del Ministeri d'Educació.

(13/06/2017)EMAS upv