- -
UPV
 

Solta de tortugues en la platja de Gandia, dilluns 10 d'abril

Solta de tortugues en la platja de Gandia, dilluns 10 d'abril

Conferència d'Eduardo Belda a les 10.30h en l'Aula 17, abans de la solta

El Grau en Ciències Ambientals i el Màster en Avaluació i Seguiment Ambiental d'Ecosistemes Marins i Costaners que imparteix la Universitat Politècnica de València a Gandia, participen en la solta de tortugues que té lloc el dilluns 10 d'abril  a les 12.30h a Gandia, en la platja Nord, enfront de la posta sanitària de la Creu Roja. L'activitat està promoguda per Aguas de Valencia i l'Oceanografic i coordinada amb l'Ajuntament de Gandia. 

Les 5 tortugues marines han sigut recuperades gràcies a la intervenció de la Xarxa de Varaments de la Comunitat Valenciana (Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Universitat de València i Oceanogràfic). Els 5 exemplars portaran incorporat un dispositiu de seguiment per satèl·lit, desenvolupat en col·laboració amb experts de la UPV al Campus de Gandia. Aquests dispositius permetran que els científics de la Fundació Oceanogràfic puguen conèixer millor els moviments que realitzen aquests animals en la seua vida salvatge i aplicar aquesta informació per a la conservació de l'espècie.

Durant l'activitat es donarà una xarrada educativa per al públic general sobre les amenaces que afecten a les tortugues i sobre la conservació del mar en el punt d'alliberamentm a càrrec del departament d'educació de l'Oceanogràfic recolzada amb mostres biològiques i altres materials. Els professors del Campus de Gandia, Eduardo Belda i Isabel Pérez- Arjona, realitzaran demostracions científiques, tant per als estudiants de la universitat com per al públic en general. 

Conferència 

Abans de la solta de les tortugues, a les 10.30h, el professor Eduardo Belda oferirà una conferència amb assistència lliure en l'Aula 17 en el Campus de Gandia, sobre els dispositius de seguiment. La xarrada pot veure's por internet en: https://videoapuntes.upv.es/streaming/054a7140-0ab2-11e6-a908-2dec27997d1d i també en el Facebook del Campus. 

(10/04/2017)EMAS upv