- -
UPV
 

Nous materials sostenibles per a aīllament acústic

Nous materials sostenibles per a aīllament acústic <br>

El Campus de Gandia participa en el projecte

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València i les altres entitats que integren el projecte europeu WOOL4BUILD, liderat per l'empresa espanyola NPELSA, han participat recentment en una visita de l’EASME (Excecutive Agency for  Small and Medium-sized enterprises – Comissió Europea) a Pamplona. El projecte WOOL4BUILD (Improved Isolation Material for Eco-Building based on Natural Wool) ha sigut cofinançat per la Comissió Europea (CE) a través de la convocatòria CIP-Ecoinnovation i en ell participen: INPELSA, empresa d'adobats; AITEX, Institut Tecnològic Tèxtil; ACR, empresa de construcció; Universitat Politècnica de València, des del seu Campus de Gandia i ENVIPARK, entitat mediambiental. 

El projecte va començar a l'octubre 2014 i finalitza al març de 2017. En la reunió a Pamplona s'han presentat a l’EASME els principals resultats del projecte i s'han visitat les instal·lacions d’ACR, on està instal·lat el panell d'aïllament WOOL4BUILD desenvolupat en el projecte. El panell s'ha obtingut a partir de residus de llana d'ovella de l'empresa INPELSA i és un aïllant tèrmic- acústic d'origen natural protegit contra insectes per a l'edificació.

El principal objectiu de WOOL4BUILD és desenvolupar un producte sostenible per a l'aïllament d'edificis basat en els residus de pèl i llana que es produeix en la indústria pelletera amb bon rendiment en aïllament tèrmic i acústic. Es parteix de la base que la llana d'ovella és un material natural excel·lent, amb molt bones característiques d'aïllament tèrmic, gestió de la humitat i absorció de soroll. 

Aquests nous materials absorbents naturals seran substituts d'uns altres més agressius al medi ambient com les llanes minerals. D'aquesta manera, es podrà passar de materials que provenen de derivats del petroli a un material de fibra natural. Açò permetrà, a més d'aprofitar residus que provenen de restes de pells d'ovella, poder oferir una nova alternativa no agressiva amb el medi ambient, fabricant nous materials acústics de base natural.

(02/03/2017)EMAS upv