- -
UPV
 

Quartet de corda 'La mort i la donzella'

Quartet de corda 'La mort i la donzella'<br>

Aula Magna, divendres 3 de març, 19.00 h

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València acull la interpretació del quartet per a cordes en re menor “La mort i la donzella", composat per Franz Schubert el 1824, considerada com una de les obres cimera de la música de cambra de tots els temps. El concert té lloc divendres 3 de març a les 19.00h a l'Aula Magna i l'entrada és lliure i gratuïta. 
 
Aquest quartet pren el nom pel fet d’incloure al segon moviment el tema d’un lied homònim amb text de Matthias Claudius, composat anteriorment.
 
El text descriu les reaccions d’una jove moribunda davant la imminència de la seua fi. Durant la composició d’aquesta obra, Schubert estava passant una complicada etapa a la seua vida; pres d’una greu malaltia i molt debilitat, són molts qui veuen a un Schubert identificat en primera persona en aquesta història. No en va, aquesta obra impressiona per la seua força i emotivitat des de la primera fins l’última nota. 
 
En aquesta ocasió, el quartet és interpretat per Marcos Sanjuán (violí primer), Fernando Pascual (violí segon), Isabel López (viola) i David Forés (violoncel), components de l’Orquestra de València. Tots ells s’han format en prestigioses escoles de música, com ara l’Escola de Música Reina Sofia, Guildhall School of Music, Conservatori de Rotterdam, i compten amb una dilatada trajectòria com intèrprets, tant en diverses agrupacions de cambra, com en orquestra (Orquestra de València, Orquestra de la Comunitat Valenciana, Orquestra de la RTVE).
 
(03/03/2017)EMAS upv