- -
UPV
 

La UPV passa a formar part de la xarxa internacional EduNet

La UPV passa a formar part de la xarxa internacional EduNet<br>

El Campus de Gandia impulsa l'acord

La Universitat Politècnica de València i Phoenix Contact, empresa capdavantera el camp de l'enginyeria elèctrica, l'electrònica i l'automatització, que empra a 14.500 persones a tot el món, han signat un acord gràcies al qual la UPV passarà a formar part de la xarxa internacional d'universitats i indústria EduNet, en la qual s'integren més de 100 centres educatius universitaris en l'àmbit internacional. En l'actualitat només tres universitats a Espanya compten amb aquest conveni de cooperació amb Phoenix Contact: la Universidad de Oviedo, la Universidad de Alcalá i la Universitat Politècnica de València.  

En virtut d'aquest acord, impulsat des del Campus de Gandia, la UPV ha inaugurat un aula en aquest campus, dotada amb dispositius de Phoenix Contact, en la qual impartirà formació de postgrau en tecnologies PC WorX i PROFINET, Ethernet i Wireless.  La presentació d'aquesta nova aula ha tingut lloc dimecres 15 de febrer, davant representants d'empreses del sector i en ella ha intervingut Jaime Lloret, responsable de la formació que s'impartirà gràcies a aquest acord; Jesús Alba, director del Campus de Gandia de la UPV i Enrique Montes, director de Màrqueting i Formació de Phoenix Contact. 

Cooperació entre universitat i indústria

EduNet (International Education Network, Phoenix Contact) promou la cooperació entre universitats i indústria en el camp de l'automatització i contribueix a facilitar la transició al món laboral dels titulats i titulades, a través de la formació específica.  Segons Jaime Lloret, responsable de la formació que s'impartirà en el Campus de Gandia, els cursos seran eminentment pràctics i prepararan els estudiants en les noves tecnologies d'automatització i comunicació de dispositius per a control industrial. 

Per la seua banda, Jesús Alba, director del Campus de Gandia, ha destacat que aquesta iniciativa és un pas més en la cooperació entre universitats i empreses, que permetrà traslladar a la societat un coneixement específic i punter en el sector industrial.  

Enrique Montes, director de Màrqueting i Formació de Phoenix Contact, ha destacat l'alt compromís que requereix aquesta col·laboració, tant per part de professorat com de l'empresa, motiu pel qual Phoenix Contact selecciona acuradament les entitats amb què col·labora: ‘Nosaltres cedim material important i oferim coneixement i formació als professors perquè al seu torn transmeten el coneixement en formació de postgrau. Els professors es comprometen a més a participar periòdicament en reunions amb altres experts que tenen lloc a Alemanya, on Phoenix Contact té la seua seu mundial’, ha afirmat el directiu. 

Amb la signatura de l'acord de col·laboració, la UPV avança en la seua estratègia de situar-se en l'avantguarda de la formació en tecnologia, els beneficiaris de la qual són tant empreses del sector com els nostres estudiants i titulats. 

(14/02/2017)EMAS upv