- -
UPV
 

Cičncia Propera

Cičncia Propera <br>

Televisió i ràdio 

Medicina, tecnologia, química i sèries de televisió han sigut alguns dels continguts dels últims quatre episodis del programa de ràdio de ‘Ciència Propera, un espai radiofònic que, de setembre a desembre de 2016, ha acostat la ciutadania a la ciència i la innovació que naixen en el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València.
 
Aquest programa ha sigut una de les accions del projecte ‘Ciència Propera’, finançat per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri d'Economia i Competitivitat, amb el suport de la Càtedra d'Innovació del Campus de Gandia de la UPV. Tota la informació del projecte aquesta accessible en www.gandia.upv.es/investigacion. 
 
Gràcies al projecte, durant l'any 2016 s'han produït continguts científics audiovisuals i radiofònics, que han pogut consumir-se tant en televisió i ràdio convencional (UPV TV i Tele7Safor i UPV Ràdio i Ràdio Gandia SER),  i també en internet, a través de diferents plataformes com Youtube, Facebook, Twitter, Ivoox i Itunes.
 
L'objectiu del projecte, segons Sandra Barrancos, responsable de comunicació en el Campus de Gandia de la UPV, era acostar la ciència i la innovació des de la quotidianitat i promoure la comprensió de conceptes i fenòmens científics, destacant els usos socials dels avanços científics i tecnològics. Es volia així fomentar la cultura científica, tecnològica i de la innovació entre el públic en general i entre els estudiants, universitaris i preuniversitaris. 
 
Aquests últims, els estudiants universitaris i preuniversitaris, han participat directament en la producció d'entrevistes i continguts, per la qual cosa prop de 100 estudiants han pogut conèixer personalment científics i científiques, així com la seua trajectòria i la passió i esforç associats a la producció investigadora i s'han introduït en el món de la divulgació científica. 
En total s'han realitzat 24 productes audiovisuals i 12 programes radiofònics, en els quals s'han fet entrevistes a personal investigador, reportatges sobre recerca, notícies…  amb una audiència potencial total de més de 100.000 persones.
 
Els continguts s'han redifós a través del blog de ciència del Campus de Gandia (www.gandia.upv.es/investigacion) i s'ha pogut accedir a la informació en espanyol, valencià i anglès. A més, en els productes audiovisuals s'ha incorporat un sistema innovador de subtitulat, desenvolupat pel grup de recerca de la UPV Immersive Interactive Media R&D Group. 
 
‘Ciència Propera’ a la ràdio

De setembre a desembre s'han emès 12 programes de ràdio, amb continguts científics. A més d'en Ràdio Gandia SER i UPV Ràdio, han començat a emetre's al desembre en una altra emissora, Llosa FM i a partir de gener es redifondran en altres ràdios. 
 
(13/01/2017)
Més informaciķ:
Cičncia ProperaEMAS upv