- -
UPV
 

Seminari 'Gestiķ sostenible dels recursos pesquers: el debat sobre la tonyina roja'

Seminari 'Gestiķ sostenible dels recursos pesquers: el debat sobre la tonyina roja'<br>

Dissabte 17 de desembre a les 9.30 h en la Sala de conferències 1

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica organitza un nou seminari relacionat amb la pesca artesanal i la situació de la pesquera a Gandia. El seminari, titulat 'Gestió Sostenible dels recursos pesquers: el debat sobre la tonyina roja', té lloc el dissabte 17 de desembre a les 9.30 h en la Sala de conferències 1 del Campus de Gandia i l'assistència és lliure i gratuïta.

En aquest seminari s'abordaran les polítiques restrictives a la pesca fixades per diferents administracions per a fomentar la recuperació d'aquesta espècie, degut a que la tonyina roja ha patit una greu reducció de la seua població a causa de la seua explotació per part de l'ésser humà des de fa 3.000 anys.

Els pescadors artesanals de Gandia s'han vist perjudicats per aquestes polítiques restrictives, ja que solien capturar tonyina roja i actualment no els correspon cap quota, per la qual cosa no poden pescar-la. El seminari està coordinat per Paloma Herrera, investigadora del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València i professora del Grau en Ciències Ambientals i forma part d'un projecte del Ministeri d'Economia i Competitivitat, Pla Estatal de Recerca Científica i Tècnica i d'Innovació 2013-2016, que té com a investigador principal a Emmánuel Lizcano Fernández, de la UNED.

Segons explica Paloma Herrera, el seminari vol ser un punt de trobada entre els diferents sectors protagonistes (gestors, confraries, científics) i per açò en ell intervenen representants de l'Institut Español d'Oceanografia; del Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi ambient; de la Universitat Politècnica de València, de la Federació Nacional de Confraries i de la Confraria de Pescadors de Gandia. 

Per motius organitzatius no es retransmetrà en directe però estarà disponible en YouTube.

(17/12/2016)EMAS upv